De baby 22 mrt 2018 Janne Vogel

Moedermelkdonor schrijft open brief aan onbekende premature baby

Abby Frame doneert haar moedermelk aan premature kindjes op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) en schreef hierover een ontroerende post op haar Facebookpagina. Ook al weet ze niet welk baby’tje haar donatie ontvangt, ze wenst de kleine een prachtige toekomst toe.

Abby heeft zo’n zevenhonderd uur nodig gehad om de melk te produceren, maar ze vindt het de tijd en moeite dubbel en dwars waard.

Open brief

‘Lieve NICU baby’, begint Abby haar emotionele brief, ‘Ik ken je verhaal niet. Ik weet niet wie je bent. En misschien zal ik het nooit weten. Maar misschien, heel misschien, zul je geweldige dingen doen in je leven. Het enige wat je nodig hebt is een kans om te vechten, toch? Dus vecht, kleine. Geef alles wat je hebt. Waar je ook doorheen gaat, vecht.’

Na de ode aan het baby’tje richt ze de aandacht op de moeder. ‘En aan je moeder’, schrijft ze, ‘Ik kan me niet voorstellen waar ze doorheen gaat. Maar haar baby gaat door een moeilijke tijd en jullie hebben allebei een beetje hulp nodig. Als mijn melk die hulp kan zijn, dan is het mijn grootste genoegen. De 700 uur die ik heb gekolfd, opgeruimd en ingepakt om jou dit te geven zijn het allemaal waard. Dus neem het. Vecht. En groei op tot een geweldig persoon! Ik geloof in je.’ Ze sluit de brief af met haar donornummer: ‘Liefs, donornummer: 0000060340’

LEES OOK: Deze video van een moeder met haar premature baby zet je geheid aan het denken

Inspiratie

Abby vertelt dat de moeders op de afdeling haar blijven inspireren om te doneren. ‘De moeders die hun baby verliezen, de moeders die een baby’tje adopteren en dolgraag moedermelk willen geven, de moeders die huilend tegen hun kleine baby praten door het glas. Niet in staat om ‘m vast te houden. Hopend op een wonder. Daar doe ik het voor. De uren en uren die ik middenin de nacht of tijdens de sportwedstrijden van mijn kinderen heb gekolfd. Het is het allemaal waard.’

Ook al weet ze misschien nooit welke baby haar melk ontvangt en welke bezorgde moeder daarbij hoort, ze hebben haar steun. ‘Ik wil dat de baby’s weten dat er een heel team achter ze staat dat voor ze vecht. Ik wil dat de moeders weten dat ze niet alleen zijn. That it takes a villages. Samen staan we sterk.’

Babble.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moedermelkdonor schrijft open brief aan onbekende premature baby
Sluiten