Hannah gaf zoontje op voor open adoptie (en maakte een video om te vertellen waarom)

Sterre Touw 19 jan 2018 De baby

De beslissing om je kind op te geven voor adoptie is natuurlijk voor geen enkele ouder gemakkelijk. Toch kan het in sommige gevallen beter zijn voor de toekomst van zowel de ouders als het kind. Of je nu kiest voor een open adoptie of gesloten adoptie; het afstaan van je kindje blijft ontzettend moeilijk.

Dat was voor Hannah Mongie ook het geval. Ze stond haar zoontje Taggart af, maar deed ook iets bijzonders voor hem. Ze maakte een video voor hem waarin ze hem vertelde waarom ze voor die weg gekozen had.

LEES OOK: Brief van moeder to be aan vrouwen die alleen maar kunnen dromen van een zwangerschap gaat viraal

Video

Hannah maakte de video op 21 maart 2016, twee dagen nadat Taggart geboren was. ‘Ik wil dat je weet dat ik van je hou’, benadrukt Hannah in haar video. ‘Ik wil je uitleggen waarom ik precies de beslissing heb genomen om je bij je familie te plaatsen’, vervolgt ze. De nu 21-jarige jonge moeder wilde hiermee duidelijk maken dat ze niet uit gemakzucht voor adoptie koos.

Jong moeder

Ze vertelt dat ze nog op de middelbare school zat toen ze ontdekte dat ze zwanger was. Ook kende ze de vader van de kleine Taggart nog maar net. De twee hadden elkaar leren kennen via de kerk en waren pennenvrienden geworden. Na lang heen en weer te hebben geschreven, begonnen ze met daten. Na twee maanden bleek ze zwanger, maar dat was voor beiden onverwacht. Ze was er niet aan toe om zo jong moeder te worden.

LEES OOK: Adoptiebureau zoekt vrijwilligers om baby’s te knuffelen.

Open adoptie

In eerste instantie dachten de twee niet aan adoptie, toch bleek dit voor hen later een uitkomst. Als je besluit je baby te laten adopteren kan je kiezen voor een open of gesloten adoptie. Een gesloten adoptie houdt in dat al het contact tussen de biologische moeder en het kind verbroken wordt. Daarentegen is een open adoptie juist bedoeld om wel nog betrokken te blijven bij je eigen kindje. Hannah koos voor het laatste. ‘We voelden ons allebei enorm opgelucht, het voelde juist.’

LEES OOK: Deze agent adopteerde een pasgeboren baby van een dakloze en drugsverslaafde moeder

Tummy mommy

Taggart kwam terecht bij de familie Marsh. Tijdens haar zwangerschap spraken ze verschillende keren af, en tijdens de geboorte waren ze ook aanwezig. De nieuwe familie van haar zoontje woont op amper tien minuten en nodigen haar wekelijks uit. ‘We hebben goede afspraken gemaakt en we weten welke rol ik heb. Zijn moeder is de vrouw die hem opvoedt, maar ik ben zijn ‘tummy mommy’.’

Bekijk hieronder de video die ze voor hem maakte:

Reageer op artikel:
Hannah gaf zoontje op voor open adoptie (en maakte een video om te vertellen waarom)
Sluiten