De baby 21 apr 2018 Susan Dalstra

Door het verhaal van deze opa met een prematuur kindje gaat je hart gegarandeerd smelten

Alsof deze foto van een opa met een pasgeborene nog niet schattig is, is het verhaal erachter nog veel aandoenlijker. David Deutchman is namelijk al meer dan tien jaar vrijwilliger op de afdeling neonatologie, waar hij knuffelt met te vroeg geboren baby’s. 

David, die ook wel de ‘neonatologie opa’ wordt genoemd, houdt de baby’s – die soms maanden op die afdeling liggen – houdt de baby’s vast wanneer hun ouders niet in de buurt zijn. Voor baby’s is dat lichamelijke contact enorm belangrijk voor hun ontwikkeling. Het kinderziekenhuis deelde op Facebook hoe belangrijk David is voor hen en de ouders.

LEES OOK: Wauw wat een toeval: deze baby is op dezelfde dag geboren als z’n vader én overgrootopa

Dierbaar moment

‘Ze noemen hem de neonatologie opa. Op dinsdag bezoekt hij de afdeling om baby’s van ouders die die dag niet bij hun kind kunnen zijn vast te houden. Deze foto werd gemaakt door de moeder van baby Logan terwijl ze vocht tegen haar tranen van geluk. Logan is sinds 6 weken in dit ziekenhuis. Iedere ochtend rijdt ze naar het ziekenhuis terwijl ze zorgen maakt dat haar kind zijn mama heeft gemist. Deze ochtend kwam ze binnenlopen en vond ze Logan – een kindje dat al met 25 weken ter wereld kwam – in Davids armen. Hij lachte en introduceerde zichzelf als de neonatologie opa. Deze foto heeft een dierbaar moment vastgelegd met een legende van een vrijwilliger die patiënten en de hand van hun ouders al 12 jaar vasthoudt.’

‘Prachtig’

David zelf geniet enorm van dat dankbare werk. ‘Iedere dag rij ik hier naartoe en weet ik niet welke kinderen ik zal ontmoeten, welke ouders ik zie, wat voor problemen er zijn en hoe ik kan helpen. Ik vind het prachtig.’

Volgens onderzoek zijn de opa’s en oma’s zelf ook bij het knuffelen gebaat: grootouders die oppassen leven langer.

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Door het verhaal van deze opa met een prematuur kindje gaat je hart gegarandeerd smelten
Sluiten