De mama 21 aug 2018 Marleen Staal

Op de fiets naar je bevalling: deze Nieuw-Zeelandse minister deed het gewoon

Fietsen is hetzelfde als ademen. Niet alleen hier in Holland, ook aan de andere kant van de wereld. Nou, in Nieuw-Zeeland gaf de minister voor Vrouwen, Gezondheid en Transport het goede voorbeeld, door eens wat vaker de fiets dan de auto te nemen. Notabene op weg naar eigen bevalling.

On the road

Jullie Anne Genter (38) is de tweede vrouwelijke leider in haar land die in haar politieke positie een kindje ter wereld brengt en daarnaast een topcarrière op na houdt. Best gek eigenlijk dat we dit speciaal vinden (hallo, 2018 anyone?), maar het komt nu eenmaal niet vaak voor. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, besloot ze afgelopen weekend zelf ook nog eens de fiets te pakken naar haar eigen bevalling.

Beautiful Sunday morning for a bike ride, to the hospital, for an induction to finally have this baby. This is it, wish us luck! (My partner and I cycled because there wasn’t enough room in the car for the support crew… but it also put me in the best possible mood!) #42weekspregnant #cycling #bicyclesarethebest

Een bericht gedeeld door Julie Anne Genter (@julieannegenter) op

Prachtige zondagmorgen

Niet omdat haar partner haar niet op tijd kon wegbrengen vanwege plots opkomende weeën. Nee, er was gewoon niet genoeg ruimte voor de hele support crew in de auto. Dus besloten Jullie en haar man op de fiets naar het ziekenhuis te gaan. Of zoals de minister het zelf lekker luchtig postte op Instagram: “Een prachtige zondagmorgen voor een ochtendritje.”

Gelukkig was dit opvallende tochtje lichamelijk allemaal mogelijk, omdat Julie moest worden ingeleid en er nog geen sprak was van weeën of ontsluiting. En het gaf de minister ook de nodige positieve vibes.

Moeder mét carrière

Nadat de minister president, Jacinda Ardern in juni was bevallen van haar kindje, is het extra speciaal dat nu wederom een vrouw in de politiek bevalt. Het laat maar weer eens zien dat je als vrouw prima jong moeder kan zijn met daarnaast een carrière. Of dit nou in de politiek is of ergens anders is. Een taboe dat hopelijk steeds meer wordt doorbroken.

De voormalige Nieuw-Zeelandse premier, Helen Clark, schreef in The Guardian dat de huidige minister president een rolmodel is voor het feit dat er ‘voor vrouwen geen deuren gesloten hoeven te blijven’. Dat is ook niet nodig, als je kijkt naar beide vrouwen. Hun echtgenoten besluiten namelijk om thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen, terwijl hun vrouwen na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Op de fiets naar je bevalling: deze Nieuw-Zeelandse minister deed het gewoon
Sluiten