Ode aan de verloskundigen! 10 x waarom wij echt niet zonder ze kunnen

Terwijl je in heel veel landen vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je hand hebt naar de gynaecoloog gaat, ben je in Nederland gezegend met een heel leger aan verloskundigen. En dan bedoel ik ook echt gezegend!

Want al wordt de thuisbevalling met een verloskundige steeds vaker ter discussie gesteld, (zoals je hier kunt lezen) ik vind dat onze Hollandsche vroedvrouwen wel een schouderklop verdienen. Want waar zouden wij, barende vrouwen, zijn zonder deze alleskunners?

Daarom hier tien redenen voor onze ode aan de verloskundige.

1. Ze zijn zacht van buiten en hard van binnen

Dat klinkt als een slechte snoepreclame, maar het fijne aan verloskundigen is dat ze zacht zijn als wij hormonale wezens dat nodig hebben. Maar als we weer even met beide benen op de grond gezet moeten worden dan zijn ze precies hard genoeg.

2. Ze weten zóóóó veel!

Niet alleen weten ze alles van zwanger worden en zijn, maar deze vrouwen snappen waar zwangere koppels doorheen gaan. Zowel fysiek als mentaal.

3. Ze coachen beter dan Danny Blind

Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en stoppen niet voordat dat doel bereikt is. Iets waar menig voetbalcoach nog wat van kan leren…

4. Simsalabim

Als ware tovenaars weten ze op magische wijze welke folders en boekjes voor jou interessant zijn. Ze snappen dat jouw brein niet meer functioneert en stoppen subtiel nog wat extra informatie tussen je spullen.

LEES OOK: zwangerschapsdementie, welke maffe dingen doe jij?

5. Ze zijn je moeder en zus ineen

Want voor zowel relatieadvies (moeder) als seksadvies (zus) kun je bij ze terecht. En die hebben we tijdens die negen maanden heul hard nodig!

6. De Witte Motor

Als je borsten op knappen staan net na de bevalling, dan kennen ze de trucs die je uit moet halen om de vers geboren baby te voeden zonder dat je door de grond gaat van de pijn. Ze zorgen ervoor dat je melkproductie goed op gang komt en hebben advies voor de drinkhouding van de baby. Natuurlijk kun je hiervoor ook naar de lactatiedeskundige, maar de verloskundige is op de hoogte van alle informatie en zal je helpen met die eerste bekers melk.

7. Nachtbraker

Als jij midden in de nacht ineens de kriebels krijgt en je zit met duizend vragen over de naderende bevalling dan mag je bellen! Oké, deze moeten we even nuanceren want de verloskundige wordt natuurlijk alleen maar wakker als het ook echt nodig is, maar dat ze dag en nacht voor je klaarstaan is niet gelogen!

8. Altijd Is Kortjakje Ziek

Op het hoogtepunt van je bevalling kan die hele Kortjakje met haar veel te korte jas en aanstellerige mutsengedrag jou gestolen worden. En dan is daar de verloskundige die vijfentwintig andere rijmpjes en versjes uit haar mouw schudt om lekker op weg te puffen.

9. This is a Man’s world

Nou ja, bevallen is anno 2017 nog steeds een vrouwending. De man is steeds meer betrokken en de meeste mannen kennen ook echt hun rol maar de Man is van nature niet echt een beval-typje. De verloskundige spreekt zijn taal en weet hem er met lichaam en kop volledig bij te houden. Ook als jij hem de schuld van alles wilt geven.

LEES OOK: Handige video’s voor als de papa nog wat tips wil…

10. Ze maakt je moeder

Je eerste baby is in zoveel opzichten super bijzonder! Maar vooral omdat deze eerste baby jou die nieuwe rol geeft; je wordt moeder. En die waanzinnige rol speel je straks zonder problemen doordat je zo ontzettend goed bent voorbereid door jawel, je verloskundige.

Maar een goede voorbereiding op je nieuwe rol heb je ook zelf in de hand en wij helpen je daar graag bij. Bekijk hier de zwangerschapschecklist die je nergens anders vindt.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ode aan de verloskundigen! 10 x waarom wij echt niet zonder ze kunnen
Sluiten