‘Ik was onvruchtbaar en mijn man wilde geen kinderen: toen werd ik zwanger’

Voor Stuart en Sini was vanaf het begin van hun relatie zo klaar als een klontje dat er nooit kinderen zouden komen. Sini wist dat ze onvruchtbaar was en Stuart voelde nooit de behoefte vader te worden. Een situatie waar ze allebei volkomen gelukkig mee waren – tot Sini tegen alle verwachtingen in toch zwanger werd.

‘De zwangerschapstest liet twee streepjes zien. Mijn hart werd overspoeld door vreugde en woede tegelijkertijd. De woede omdat ik de hoop op een kind allang had laten varen en onze relatie net zo goed in balans was. We hadden toekomstplannen gemaakt. Ik wist dat dit ons uit elkaar zou drijven omdat Stuart zijn standpunt over kinderen heel duidelijk had gemaakt’, schrijft Sini.

Nul vaderlijke gevoelens

Stuart kon het nieuws inderdaad maar moeilijk verwerken. ‘Onze relatie werd koud en afstandelijk omdat dit de enige manier was waarop hij ermee om kon gaan, laat staan dat hij zijn standpunt kon veranderen tijdens de zwangerschap. Hij begreep en beloofde dat alles beter zou gaan als de baby er eenmaal was, maar mijn groeiende buik wakkerde bij hem nul vaderlijke gevoelens aan. Ik leefde in onzekerheid over hoe het zou gaan als ons kind geboren werd, maar het enige wat ik kon doen was hem op zijn woord geloven.’

Liefde

Daar bovenop werd Sini ook nog eens geteisterd door zware zwangerschapsmisselijkheid. ‘Ik eindigde meerdere keren in het ziekenhuis aan het infuus. Ik leefde in een nachtmerrie en telde de dagen naar mijn uitgerekende datum af. Het gevoel dat ik niet kan controleren en niet wist hoe het zou zijn na de bevalling kostte enorm veel energie. Toch was onze liefde zo sterk dat ik besloot vol te houden – hoewel het een paar keer door m’n gedachte schoot om m’n spullen te pakken en naar m’n moeder te gaan.

LEES OOK: God no! Wat doe je als je vriend eerder kinderen wil dan jij?

Rouw en angst

Ik heb hem tijd gegeven. Ik begreep zijn proces omdat het voor mij hetzelfde zou zijn geweest als iemand me had gezegd dat ik niet verdrietig mocht zijn om mijn onvruchtbaarheid. Rouw en angst worden enorm als je niet je eigen keuzes kan maken als het aankomt op alles wat gerelateerd is aan het krijgen van kinderen. Voor mij was dat mijn onvruchtbaarheid, voor de Stuart deze verrassingsbaby.

Haat

Sini kreeg van meerdere mensen te horen dat ze hem een egoïstische eikel vonden en ze hem moest verlaten. ‘Ik vond het raar dat er zoveel haat naar hem was gericht alleen omdat hij bepaalde keuzes had gemaakt in het leven en rekening had gehouden met zijn partnerkeuze naar aanleiding van dat besluit. Hij had al op jonge leeftijd besloten dat hij geen kinderen voor zichzelf wilde.’

Spullen gepakt

Desalniettemin was hij de eerste die zei dat ze het kindje moesten houden. ‘Hij wilde het kind houden omdat het een wonder is dat ik toch zwanger werd. Ik was stomverbaasd dat hij zijn eigen leven en plannen opgaf voor mij en de baby. We hebben het niet eens over abortus gehad. Ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat ik hem onder geen omstandigheden wil dwingen een vader te zijn. Als hij had gewild, had ik mijn spullen gepakt en in m’n eentje voor het kind gezorgd. Hij weigerde dat sterk en wilde zijn verantwoordelijkheid nemen in voor- en tegenspoed.’

Ongelooflijk moment

Dat maakte de zwangerschap zelf echter nog geen gelukkige tijd. Sini ging gebukt onder onzekerheid en zwangerschapskwalen terwijl Stuart steeds depressiever leek. Toen de deed van de geplande keizersnede zich aan.

‘Op dat momenten praatten we niet meer echt met elkaar. Hij ging in het ziekenhuis naast me zitten en kuste m’n voorhoofd. Toen ik het eerste huiltje hoorde, maakte mijn hart een sprongetje. Tranen van vreugde stroomden over m’n wangen terwijl de baby met slijm, bloed en al op m’n borst werd gelegd. Stuart zat naast me. We keken naar elkaar en naar de baby. Ik kan me niet eens meer herinneren of we wat zeiden, het was gewoon een ongelooflijk moment.’

LEES OOK: Pink vertelt over de seksloze perioden in haar huwelijk (and thank god for that)

Babydochter

Terwijl Sini nog duf was van alle medicatie, ontving Stuart vrienden in het ziekenhuis en hield de baby vast. ‘s Avonds moest hij naar huis omdat er niet een extra ziekenhuisbed voor hem was. ‘Voor hij wegging, zei hij: Sini, dankjewel voor onze prachtige babydochter’. Ik was zo verbaasd dat ik niet wist wat ik moest zeggen. Hij kuste mij en de baby.

Toen hij weg was, begon ik hysterisch te huilen. Het was alsof ik in een zwarte zak zat, iemand die had geopend en er nu eindelijk licht binnenkwam. Er viel een zware last van m’n schouders. De nachtmerrie was eindelijk over. Ik heb hem op zijn woord geloofd en dit was de beloning.

Dankbaar

De daaropvolgende dagen werden zijn gevoelens voor onze baby nog sterker. Op een dag zat hij op ons bed terwijl ik borstvoeding. ‘God, je ziet er prachtig uit’, zei hij. Ik wist niet wat ik hoorde en dacht dat hij een grapje maakte. Hij antwoordde dat hij gewoon heel dankbaar was toen hij naar zijn dochter en naar mij keek. Toen ik naar hem keek, zag ik tranen van plezier en emotie. We knuffelden, huilden en praatten de hele nacht.

Het leven verloopt niet altijd volgens plan. Ik wilde dit verhaal niet rooskleuriger afdoen dan het is. Ik ga het niet makkelijker doen lijken dan het was. We zijn samen door een hel gegaan, maar hebben ook heel veel steun gekregen waar we heel dankbaar voor zijn. En we zijn nog steeds samen – maar dan met ons drietjes.’

Our little family❤ we are so grateful??? ? Follow our life on Facebook.com/thebondsfamily007 @siniariell #family #thebondsfamily007 #love #baby #bondsbaby #babybonds #inkedmum #inkeddad #newborn

Een bericht gedeeld door Sini Ariell (@siniariell) op

Man vertelt: dit had ik willen weten voordat ik vader werd

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Mama Mia

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘Ik was onvruchtbaar en mijn man wilde geen kinderen: toen werd ik zwanger’
Sluiten