Yehes! Als je klaarkomt tijdens de seks vergroot je de kans op een zwangerschap

Goed nieuws als je probeert zwanger te worden. Als je tijdens de seks klaarkomt, heb je meer kans om zwanger te raken. Win-win! Volgens onderzoek wordt de kans dat je zwanger wordt, groter wanneer je een orgasme krijgt.

Het zit zo: als je klaarkomt maakt je vagina pulserende bewegingen. Door die bewegingen bereikt het sperma van je partner makkelijker de eicel. Volgens onderzoekers is hiermee de kans op bevruchting velen malen groter dan voor vrouwen die moeilijk een orgasme krijgen.

Het onderzoek

Voor het onderzoek werd er gekeken naar zes vrouwen tussen de 26 en 52 jaar. Zij moesten 5 milliliter glijmiddel in hun vagina inbrengen en daarna masturberen. Met het glijmiddel werd sperma nagebootst. Drie vrouwen moesten stoppen voordat ze het hoogtepunt bereikten. De andere drie hadden meer geluk en mochten wel klaarkomen. Na afloop werd gekeken hoeveel glijmiddel er nog in hun vagina aanwezig was. Hiervoor brachten de vrouwen een menstruatiecup in.

LEES OOK: 8 x zo geef je je vruchtbaarheid een boost

Wat bleek? De vrouwen die wel mochten klaarkomen hadden 15 procent meer glijmiddel binnengehouden dan de vrouwen die dit niet mochten. Dit lijkt misschien weinig, maar in een milliliter sperma zitten zo’n honderd miljoen spermacellen. Het maakt dus nogal een verschil als elke spermacel telt.

Kanttekening

De onderzoekers nemen wel een slag om de arm bij hun bevindingen. Zo stellen ze dat deze methode niet one size fits all is. En het geen garanties biedt. Het kan dus ook heel goed dat je genoeg orgasmes hebt, maar alsnog niet zwanger wordt.

Benieuwd wanneer je het meest vruchtbaar bent? Via deze tekenen ‘vertelt’ je lijf het.

Dit artikel stond eerder op Famme.

Sociaffective Neuroscience Psychology

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yehes! Als je klaarkomt tijdens de seks vergroot je de kans op een zwangerschap
Sluiten