Onderzoek: Techno muziek zorgt ervoor dat IVF embryo’s beter groeien

De techniek rondom IVF staat niet stil. Tijdens Fertility 2017, een conferentie in Edinburgh, werden er resultaten gepresenteerd die aantoonden dat IVF embryo’s (extra) goed groeien op techno beats.

In de Altra-vita ivf-kliniek in Moskou speelden onderzoekers technonummers met een constante beat af voor de eitjes. Wat bleek? Wanneer de IVF embryo’s 24-uur lang naar dit soort technomuziek ‘luisterden’, nam het aantal levensvatbare embryo’s met bijna een vijfde toe.

Effectief

Techno bewees bovendien effectiever te zijn dan klassieke-, metal- en popmuziek. Maar let wel: dit gaat niet alleen om techno. Dr. Dagan Wells, professor aan de Universiteit van Oxford, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in het bestuderen van embryo’s, denkt dat het te maken heeft met het ritme van de specifieke nummers. Het ritme bootst namelijk de bewegingen in de baarmoeder na, die plaatsvinden na een natuurlijke conceptie.

LEES OOK: Waarom zingen enorm goed is voor de band tussen moeder en baby

Michael Jackson

Een Spaans onderzoek laat zien dat embryo’s ook zo reageren op muziek van Madonna, Michael Jackson, Metallica, Nirvana, Bach, Mozart en Vivaldi. Hoe dan ook, als jullie bezig zijn met IVF, kan het geen kwaad een uptempo beat te verzoeken bij fertiliteitsartsen in de kliniek. Hopelijk is het over een tijdje dan vooral nog Dikkie Dik, Dirk Scheele en K3 wat de klok slaat.

En als je baby er na een IVF-behandeling eindelijk is, kun je dat vieren met extra bijzondere rompertjes. Deze moeder maakt speciale rompertjes om te vieren dat baby’s via IVF verwekt zijn.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Techno muziek zorgt ervoor dat IVF embryo’s beter groeien
Sluiten