De baby 21 okt 2017 Susan Dalstra

Onderzoek: vrouwen die zich rijk voelen, krijgen vaker een baby met dít geslacht

Australische onderzoekers ontdekten dat hoe rijk je dénkt dat je bent, grote invloed heeft op het geslacht van je kindje. Let wel: dat heeft dus niks te maken met hoe gespekt je bankrekening daadwerkelijk is.

Geloof het of niet, maar als aanstaande moeders denken dat ze rijk zijn, is de kans groter dat ze bevallen van een zoon. Onderzoekers ontdekten al eerder dat gunstige omstandigheden voor de zwangerschap de kans op een jongetje vergroten. De Australian National University concludeert nu dat perceptie een nog grotere impact heeft dan realiteit.

5000 geboortes

De onderzoekers keken twaalf jaar lang naar 5000 verschillende geboortes. Ze keken daarbij naar onder meer leeftijd, opleiding en inkomen van de vrouwen, maar de enige echte indicator die wat zegt over je kans op een jongetje of een meisje, is hoe rijk de vrouw in kwestie denkt dat ze is.

Perceptie

‘Het heeft allemaal te maken met perceptie’, zegt bioloog Alison Behie. ‘De perceptie van welvaart is potentieel belangrijker dan daadwerkelijk het geld of de middelen hebben.’ Als je droomt van een jongetje weet je dus wat je te doen staat: think rich. 😉

Mannen opgelet: jullie hebben invloed op of de baby een jongen of een meisje wordt.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Mama Mia

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek: vrouwen die zich rijk voelen, krijgen vaker een baby met dít geslacht
Sluiten