De baby 28 sep 2017 Soraya Vogelaar

Onderzoek bewijst: een hond is hartstikke goed voor de gezondheid van je baby

Twijfel je of een baby en hond wel goed samengaan in huis? Wie weet komt hier nu een einde aan. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat deze viervoeters kunnen bijdragen aan een goede gezondheid van je baby.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Alberta in Canada. De onderzoekers bestudeerden meer dan 800 baby’s en hun moeders. De moeders werden in hun tweede en derde trimester van de zwangerschap en drie maanden na de bevalling gevraagd hoeveel contact ze hadden met honden. Vervolgens werden de luiers van de drie tot vier maanden oude baby’s uitgeplozen. Of beter gezegd, de inhoud.

LEES OOK: Dit GIFje legt in krap 6 seconden uit waarom vaccineren zinvol zou zijn.

Goede bacteriën

Wat bleek? De baby’s die regelmatig contact hadden met honden, hadden twee soorten goede bacteriën in hun darmen. Namelijk Ruminococcus en Oscillosphera. Deze twee bacteriën zorgen ervoor dat er minder kans is overgewicht en allergieën. Opmerkelijk is dat de aanwezigheid van een hond tijdens de zwangerschap al voldoende is om deze bacteriën in het systeem van die kleine te krijgen. Maar het is natuurlijk een stuk gezelliger voor je baby om op te groeien met een viervoetige beste vriend.

Kijk maar eens naar deze 15 schattige foto’s van baby en hond, die samen een dutje doen.

BioMed Central

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: een hond is hartstikke goed voor de gezondheid van je baby
Sluiten