De baby 16 aug 2017 Daphne de Groot

#17 Onbewoond eiland met je baby: de S-fles

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat. Deze week: de S-fles. 

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: de S-fles!

Wendy (30): Ik staar in het wiegje waar mijn vier maanden oude baby ligt te trappelen met zijn beentjes. Er zit hem duidelijk iets dwars. Zijn beentjes worden woest in de lucht gegooid. Ik heb hem opgetild en gedragen en gewiegd. Uiteraard heeft ‘ie zijn flesje gehad, een schone luier om zijn bips en ik heb gecontroleerd of er boertjes dwars zitten. Ik weet het gewoon even niet meer. Ik ga te rade bij mijn vriendinnen met oudere baby’s. Darmkrampjes, zeggen de meeste. Een vriendin tipt me om de S-fles van Difrax te proberen.

S-fles

Ik lees me er dezelfde avond nog over in, en ontdek dat er naast de ‘standaard’ flessen die je in de supermarkt koopt, ook flessen zijn die erop gericht zijn om de borst het meest na te bootsen. De  S-fles van Difrax is er speciaal op gericht om darmkrampjes tegen te gaan.  Ik lees over een systeem in de bodem met een ventiel dat ervoor zorgt dat de melktoevoer constant en zonder luchtbelletjes bij mijn baby komt.

LEES OOK: Onderzoek zegt: moeders zijn vaak afgeleid door hun mobiel tijdens geven van borst- en flesvoeding

Kleurtjes

De dagen daarna voed ik met de nieuwe fles, masseer ik mijn baby’s buikje en gaan we samen in bad. En verdomd. Het duurt een paar dagen, maar het gehuil wordt minder en minder. Die S-fles is echt een schot in de roos! Het eetmoment is door die S-vorm heel erg fijn en comfortabel. Het ziet er niet alleen heel vrolijk uit, het is ook heel functioneel: door de vorm zit je heel ontspannen te voeden. Dus ik word er zelf ook blij van.

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

In samenwerking met Difrax

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#17 Onbewoond eiland met je baby: de S-fles
Sluiten