#13 Onbewoond eiland met je baby: de ergonomische draagzak

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: de ergonomische draagzak!

Marije (27): Met een angstig gezicht kijk ik in de wieg en hoop ik dat mijn dochter van zes maanden niet wakker wordt. Ik moet echt even stofzuigen, en eigelijk heb ik haar al zo lang vastgehouden vandaag dat ik ook gewoon wel even blij ben als ze zich rustig houdt. Maar omdat je natuurlijk zelden krijgt wat je wilt, hoor ik op het moment dat ik me omdraai een aarzelend huiltje achter me.

LEES OOK: #10 Onbewoond eiland me je baby: de draagbare wieg

Zo ging het eigenlijk dag na dag, totdat mijn vriendinnen me zo ongeveer dwongen om een draagzak te kopen. Eerlijk gezegd had ik er in de eerste instantie zo mijn bedenkingen bij. Het leek me gewoon niet prettig voor al die kleine gewrichtjes, zo’n tuigje waar je je ieniemienie baby in stopt. Nee, liever droeg ik mijn baby gewoon zelf, in mijn armen. Tot ik hoorde van een ergonomische draagzak: een die je kindje op de juiste manier ondersteunt. Zelf heb ik gekozen voor een Tula: een ergonomische babydrager waarin je baby met het hoofdje naar jou gericht is in plaats van naar voren. Ik kan er een tijdje mee vooruit: de ergonomische draagzak is geschikt voor baby’s van 7 tot 20 kilo.

LEES OOK: Moeder vertelt eerlijk dat het ouderschap zwaar kan zijn 

De eerste keer dat ik mijn dochter goed en wel vastgegespt had wist ik niet wat me overkwam. Het was stil. He-le-maal stil. Strak ingepakt en lekker warm, kon mevrouw genieten van de cadans van mijn bewegingen, net als in de buik. Na vijf minuten rondlopen was ze helemaal knock-out en kon ik zelfs (jawel) die stofzuiger aanzetten. Wat een (relatieve) rust! Nog steeds wil ik haar niet te lang achter elkaar dragen, maar elke dag pak ik wel mijn momentje dat ik even mijn handen vrij wil hebben. Je doet gewoon wat je moet doen, maar dan met een baby op je buik. Dat gezegd hebbende: koken zou ik niet durven op deze manier. Maar verder is het echt een aanrader!

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Bron beeld: Tula.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#13 Onbewoond eiland met je baby: de ergonomische draagzak
Sluiten