Oh yeah! Dit simpele huis-, tuin- en keukenmiddeltje helpt je van je ochtendmisselijkheid af

Iedere zwangere vrouw die last heeft van ochtendmisselijkheid, weet hóe fijn het zou zijn als er een simpel middeltje tegen bestond. Goed nieuws: dat middeltje bestaat. En we hebben nóg beter nieuws: je kunt het gewoon bij de supermarkt kopen, dikke kans dat je het al in huis hebt.

Van teveel eten word je ziek en van te weinig eten word je ook ziek. Ochtendmisselijkheid kan je hele dag ruïneren, of in ieder geval je hele ochtend. Voor sommige vrouwen ruïneert het zelfs hun hele zwangerschap. Van de zwangere vrouwen heeft 75 tot 80 procent van last van ochtendmisselijkheid tijdens hun zwangerschap, volgens Baby Center. De misselijkheid begint tussen de vijfde en zesde week van de zwangerschap, en trekt vaak in de twaalfde week weer weg. De één heeft er natuurlijk meer last van dan de ander, maar het blijft irritant. De term ‘ochtendmisselijkheid’ gaat voor veel zwangere vrouwen ook niet op, want veel zijn gewoon de hele dag ziek.

LEES OOK: Zwanger zijn: de verwachtingen versus de waarheid

Een citroen doet wonderen

Gelukkig is er dus een oplossing. Alsof het allemaal nog niet zuur genoeg is, ligt de remedie ironisch genoeg in zure producten. Deze kunnen je ochtendmisselijkheid namelijk een stuk minder erg maken of zelfs helemaal wegnemen. Denk aan citroen(sap), zure snoepjes (yes!), of mandarijnen: dit soort producten zijn hét medicijn. Het zou zelfs al helpen om alleen aan een citrusvrucht te ruiken! Cara Itule, psychotherapeute en ervaringsdeskundige op het gebied van ochtendmisselijkheid, zweert bij zure producten en adviseert dit ook aan anderen: ‘Als je misselijk bent is een citroen het laatste waar je zin in hebt, maar het is absoluut het proberen waard.’ En daar sluiten we ons bij aan: baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Heeft jouw man nu ook last van ochtendmisselijkheid? Wie weet heeft ‘ie het Couvade syndroom.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Romper

Reageer op artikel:
Oh yeah! Dit simpele huis-, tuin- en keukenmiddeltje helpt je van je ochtendmisselijkheid af
Sluiten