De mama 21 feb 2018 Redactie

Zo zet je notificaties en meldingen van websites uit in Chrome

Websites kunnen je zowel op je smartphone als computer notificaties sturen. Soms is dat zeer handig, maar niet elke website springt er even goed mee om. In dit artikel leggen we je uit hoe je de notificaties per website uit of juist aan kunt zetten.

Websites sturen notificaties en meldingen in Chrome

Websites kunnen je tegenwoordig notificaties sturen in Chrome. Ook op je smartphone, mits je een Android toestel hebt. Voor het ontvangen van die notificaties moet je eerst toestemming geven. Wanneer je de website in kwestie bezoekt, zie je een pop-up. Met het schermpje wordt je gevraagd of die website jou notificaties mag sturen. Bijvoorbeeld wanneer er groot nieuws is. Je kunt dan kiezen om dat toe te staan, of de notificaties te blokkeren.

Sommige websites sturen echter zoveel notificaties, dat je het wellicht zat wordt. Ook komt het vaak voor dat je per ongeluk toestemming hebt gegeven, omdat je het pop-up schermpje weg wilde klikken. Maar ja, hoe zet je die notificaties dan nog uit? Gelukkig is dat alsnog mogelijk, al zit het menuutje in Chrome goed verstopt. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je website-notificaties voor een specifieke bron uitzet in de browser van Google.

Notificaties uitzetten in Chrome

Desktop: klik rechtsboven op de drie puntjes. Kies vervolgens uit het menuutje voor ‘Instellingen/Settings’. Scroll naar beneden en klik op ‘Geavanceerd/Advanced’. Onder het kopje ‘Privacy en beveiliging/Privacy and Security’ kun je nu kiezen voor ‘Content instellingen/Content settings’. Kies vervolgens voor ‘Notificaties/Notifications’. Nu krijg je een lijst met alle websites te zien die nou notificaties mogen sturen. Je kunt op de drie puntjes naast een titel drukken om de website te verwijderen. In dit scherm kun je ook websites toevoegen, die je eerder hebt geblokkeerd.

Mobiel: Open je Chrome app, en druk op de drie puntjes rechtsboven. Kies vervolgens voor ‘Instellingen/Settings’. Klik daarna op ‘Site instellingen/Site settings’. Scroll naar beneden en druk op ‘Meldingen/Notifications’. Door op een website te drukken kun je nu de toestemming die je eerder hebt gegeven, wissen.

Bij Famme Baby sturen we je maximaal 1 notificatie per dag, meestal zo’n 3 per week. Vind je het toch niet fijn om deze info als bericht op je telefoon te krijgen? Dan kun je je afmelden met bovenstaande tips.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo zet je notificaties en meldingen van websites uit in Chrome
Sluiten