Er is een nieuw fotoboek van Anne Geddes, en de foto’s zijn MOOI!

Anne Geddes, de beroemde fotografe van de ultra schattige en mierzoete foto’s van baby’s in bloempotten en verstopt tussen groenten. Je kent haar wel. Er komt een nieuw boek van de fotografe uit, waar niet alleen die iconische foto’s te zien zullen zijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van zwart-wit foto’s of prachtige foto’s van zwangere vrouwen? Blijkt dat Anne Geddes die ook allang in d’r repertoire had. Alle foto’s die in het boek te vinden zijn, zijn al wat ouder. Een soort kijkje achter de schermen bij ‘s werelds meest iconische babyfotografe – want zo mogen we haar inmiddels wel noemen.

Anne Geddes kerstkaarten en kalenders

Anne was trouwens niet al een babyfotografe vanaf het begin van haar carrière. In 1981 maakte ze kerstkaarten voor familie en vrienden, en verkocht ze zelf gefotografeerde kalenders vanuit de achterbak van haar auto. Pas toen ze de ontroerende slapende baby’s met bloemen, elfjes en feeërieke omgevingen ging fotograferen, werd ze wereldwijd bekend en beroemd.

Small World

Anne Geddes nieuwe boek heet Small World. In het boek krijgen we de meest iconische foto’s te zien die Anne tijdens haar 30-jarige carrière maakte. Het is een behoorlijke pil op je nachtkastje, want het boek bevat maar liefst 200 pagina’s. Maar wij hebben een sneak preview voor je!

Bella, 5 weken oud | 2001

anne geddes

Angelina, 3 weken oud | 2012

anne geddes

Asha, 8 maanden zwanger | 2010

anne geddes

LEES OOK: Tadaa! Dit is de nieuwste trend in zwangerschapsfotografie

Alexandra, 7 maanden | 1993

anne geddes

Jack, met zijn drieling Charleé B, Susanna, en Jaclyn, 9 weken oud | 1999

anne geddes

Alle baby’s zijn 6-7 maanden oud | 1992

anne geddes

Corinne en Alexander, 3 weken | 2001

anne geddes

LEES OOK: Deze foto’s van zwangere vrouwen geven je gegarandeerd de slappe lach

Julia, 39 weken zwanger, en Alisha, 38 weken zwanger | 2010

anne geddes

Savanna, 3 weken oud | 2003

anne geddes

Snelle Anne

De werkwijze van Anne Geddes is zeer bijzonder te noemen. Alle props, licht en attributen worden de dag voor de fotoshoot nauwkeurig klaargezet. De baby wordt in een doek gewikkeld, en krijgt volgens het schema eten en slapen zijn flesje vlak voor het reguliere dutje. Daarna werkt Anne zo snel en zoorzichtig dat de baby er geen enkele last van heeft. En geloof het of niet, de meeste van haar iconische foto’s werden binnen 10 minuten genomen.

Het boek Small World wordt wereldwijd beschikbaar op 21 april. Idee: vraag het als cadeautje voor moederdag!

Ook zo’n mooi moment: die magische eerste ontmoeting tussen ouders en baby. ‘The First Hello’ legt deze vast.

Reageer op artikel:
Er is een nieuw fotoboek van Anne Geddes, en de foto’s zijn MOOI!
Sluiten