De niet-zo-fitmom: ‘mijn benen, enkels en voeten gingen naadloos in elkaar over’

Echt hoor, dikke vette respect (pun intended) voor de fitmoms onder ons. Waar wij anno 2 januari de goede voornemens alweer laten varen en toch nog die laatste overgebleven oliebollen naar binnen schranzen, staan zij slank en stralend met hun perfecte leven op Instagram. Famme Baby’s mama-columnist Marjolein is er een beetje jaloers op. 

Hoewel ik niet zo actief ben op social media zie ik zo nu en dan foto’s voorbij komen van de welbekende ‘Fitmom’. Zwanger, borstvoedend of met 2 kinderen op de heup, en dat allemaal met een lichaam waar je u tegen zegt. Wanneer ik naar die foto’s kijk denk ik terug aan de tijd dat de Otto nog als catalogus door de brievenbus kwam. Met daarin allemaal leuke en schattige meisjes, haren mooi gedaan en de mooiste kleren aan. Wat wilde ik graag een Otto-meisje zijn.

Enkels, wat zijn dat?

Bij mijn eerste zwangerschap hield ik vocht vast, benen, enkels en voeten gingen naadloos in elkaar over. En oké, misschien hield ik ook een beetje extra vet vast. Bij mijn tweede zwangerschap bleek ik een tweeling te verwachten, je kan je voorstellen dat ik mij een beetje zorgen begon te maken hoe ik uit deze strijd zou komen. Maar de fitmom ziet er tijdens de zwangerschap geweldig uit. Ik weet dat foto’s misleidend kunnen zijn, maar toch vraag ik me af of ze geen last heeft van dikke enkels. Zou ook zij googelen naar ‘vocht vasthouden zwangerschap’?

LEES OOK: Column: Laten we nou eens oprecht naar de ‘nee’ van een kind gaan luisteren

Ik heb drie kinderen en er is er bijna altijd wel eentje die mij ’s nachts uit mijn slaap houd. Daarnaast word er aardig wat af geknoeid, gespuugd en gepoept dus mijn wasmand is nooit voor lang leeg. Het resultaat is vieze kleren, schrale handen en donkere kringen onder de ogen. Om nog maar niet over die extra kilo’s van de zwangerschap te spreken. Hoe krijgt de fitmom dit toch voor elkaar? Waar haalt zij die energie en de tijd vandaan om naast het huishouden ook nog eens te kunnen sporten? Zij zal vast niet liegen tegen de loopband in de sportschool als ze haar gewicht in moet voeren.

Ik houd gewoon van eten

Ik hou van koken en ik hou van eten, ik probeer mijn kinderen dan ook van alles te laten proeven. Ook als het gaat om snoep, koek en chocola. Alleen al de blik in de ogen van mijn oudste als hij een kerstkransje in de kerstboom ontdekt. Maar al die koppen koffie blijken toch geen volwaardige maaltijd te zijn en dan komt om 15.00 die sugar rush. Hoe zal zij hiermee omgaan? Waarschijnlijk heeft ze die nooit want een uitgebalanceerd voedingsschema zorgt ervoor dat die buik zo ontzettend plat blijft.

Nooit een fitmom

De geschiedenis herhaalt zich, want ik werd vroeger geen Otto-meisje, hoe graag ik dat ook had gewild. Ik zal nu ook nooit een fitmom worden, hoe graag ik dat ook zou willen. Ik kan alleen maar dromen over zo’n killerbody. Gespierde schouders met slanke armen. Een platte buik en een beschaafd cupje. Een mooie, slanke taille met gespierde billen en een paar prachtbenen eronder. Bruut word mijn droom verstoord door iemand die aan mijn hand loopt te trekken en roept “mama, helpen!”.

Column: ‘Hoezo kan ik alleen nog maar praten over hoe fantastisch borstvoeding is?’

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De niet-zo-fitmom: ‘mijn benen, enkels en voeten gingen naadloos in elkaar over’
Sluiten