Deze 6 dingen moet je absoluut niet zeggen tegen een huismoeder

Elke huismoeder weet dat het zorgen voor de kinderen een full time job kan zijn. Helaas ziet de buitenwereld dat niet altijd, en kunnen er soms verwijtende vragen jouw kant op geslingerd worden. Tijd om daar iets aan te doen.

Met een grote knipoog hebben we het onderstaande artikel geschreven. Speciaal voor de thuisblijfmoeders die zich maar al te goed herkennen in de onderstaande vragen en situaties. De volgende keer dat iemand weer zo’n vraag stelt, schuif je dit artikel maar onder z’n neus.

1. Wat doe je eigenlijk de hele dag?

Ah, de klassieke vraag. Je kunt beter vragen wat ik níet doe, dan zijn we sneller klaar. Wassen, strijken, opruimen, koken, administratie, opruimen, boodschappen, sport, klussen in huis, weer opruimen.. moet ik nog even doorgaan?

2. Ik zou willen dat ik dat kon betalen

Denk er eens over na: als jij zou stoppen met je baan, zou je geld inleveren. Dat klopt. Maar hoeveel kost de kinderopvang? Bakken met geld. Misschien kost het wel zo veel geld, met benzinekosten erbij, dat je uiteindelijk vrijwel je gehele loon aan de kinderopvang uitgeeft. In dat geval ben ik liever thuis bij de baby, dan dat ik me uit m’n naad werk op kantoor. Maar da’s ieder zijn eigen mening, natuurlijk.

LEES OOK: 10 lullige uitspraken die zwangere vrouwen en moeders te horen kregen

3. Wat is je favoriete soap die je overdag kijkt?

Ehm… Paw Patrol? Sesamstraat? De teletubbies?

Ik weet niet waar het idee vandaan komt dat thuisblijfmoeders de hele dag soaps kijken, maar dat is dus niet zo. Ik kan nog minstens 120 uur aan series bingewatchen, maar daar kom ik gewoon niet aan toe. Ik verdoe mijn tijd met Peppa Pig.

4. Welke hobbies heb je verder allemaal?

Hobbies? Wat zijn dat? De term ‘vrije tijd’ ken ik niet meer. Thuis zijn betekent niet automatisch dat je naast het ouderschap ook nog tijd hebt voor hobbies of veel vrije tijd hebt.

LEES OOK: Moeder legt op hilarische wijze haar zwangerschap vast op Instagram

5. Ik ben zo jaloers op je!

Oké, deze begrijp ik van ouders die graag meer tijd met hun kinderen door zouden willen brengen. Maar Wanneer ik tot mijn ellebogen onder de poep zit, voor de 20387543e keer de knuffels op mag ruimen, constant een huilende baby in mijn oor hoor krijsen… dat word je langzaam wel een beetje gek. Ook al ben ik hartstikke dankbaar voor alle tijd met mijn kinderen. Ik heb geen vrije dagen. Ik heb geen weekenden. Ik heb vrijwel geen tijd voor mezelf. Ben je daar ook jaloers op?

6. Wel zonde van je opleiding, thuis zitten

Valt wel mee hoor. Die opleiding komt reuze goed van pas bij het plannen en organiseren van het huishouden. En bedenk eens hoe goed ik de kinderen later kan helpen met hun huiswerk. Nee, daar maak ik me niet zo druk om.

Voor alles is een oplossing, toch, pap? 10 handige (én hilarische) hacks die alleen een vader kan bedenken

Redtri

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 6 dingen moet je absoluut niet zeggen tegen een huismoeder
Sluiten