8 x onmisbare dingen voor tijdens de bevalling (die niemand je vertelt)

Nog even en je gaat bevallen, dus heb je alles klaar staan voor een eventuele bevalling in het ziekenhuis. Kleertjes voor de baby, een tent van een pyjama en een lading kraamverband. Maar er zijn een paar dingen die je niet terugvindt op de standaardlijstjes, maar die wel super handig zijn.

Deze dingen moet je vooral ook niet vergeten in te pakken of klaar te leggen voor je gaat bevallen:

1. Lippenbalsem

Renata (31): ‘Ja, die weeën deden pijn, maar mijn lippen ook. Ik beviel ongepland in het ziekenhuis, waar de airco flink loeide. Ik kreeg er zulke droge lippen van. Zodra de winkels open waren, heb ik mijn man op pad gestuurd om een Labello te kopen. Het pompje met pijnmedicatie was een verlichting, maar het opsmeren van de lippenbalsem ook!’

2. Een wijde broek

Vivianne (35): ‘Ik werd al snel na de bevalling weer naar huis gestuurd. Ik had nog zo’n enorm kraamverband in mijn onderbroek en dat was, in combinatie met de stretch sportbroek die ik droeg, niet zo’n charmant gezicht. Het leek wel of ik een luier aan had.’

3. Een muntje voor de rolstoel

Debby (29): ‘Om een rolstoel te kunnen pakken in het ziekenhuis, heb je een muntje nodig. Net als bij een karretje in de supermarkt. Heb je die niet bij je, zoals wij destijds, dan wordt het dus gewoon in de weeën strompelend naar de juiste afdeling.’

4. Tennisballen

Kim (34): ‘Wanneer je tijdens je bevalling medicatie krijgt, moet je in bed blijven liggen. Een paar tennisballen in je rug helpen dan om rugweeën, als je die krijgt, op te vangen. De tennisballen geven tegendruk. Een beetje gek misschien, maar het werkt heel goed!’

5. Dikke sokken

Florine (26): ‘Ik dacht: koud krijgen tijdens de bevalling, ga ik het niet. Ik zweette me inderdaad rot van de inspanning, maar had toch koude voeten. De verloskundige legde later uit dat al je energie naar het bevallen gaat, waardoor de uiteinden van je lijf niet genoeg warmte krijgen. Dat betekent koude neus, koude vingers en koude tenen. Sokken mee, dus de volgende keer.’

6. Dextro

Suus (42): ‘Ik kon niet zonder. TIjdens de bevalling at ik urenlang niets, waardoor mijn suikerspiegel daalde als een dolle. Dextro trok dat een beetje recht. Toen de bevalling achter de rug was, dronk ik een liter appelsap om te voorkomen dat ik van mijn stokje ging.’

7. Oplader van je telefoon/camera

Barbara (32): ‘Ik heb twee foto’s van mijn bevalling, van het begin van de weeën. Daarna niets meer. Mijn man’s telefoon was leeg en dus kon hij geen foto’s meer maken. Hij heeft het hele ziekenhuis afgezocht naar een passende oplader, maar niet gevonden. Beetje jammer..’

8. BH

Lieke (34): ‘Ik moest halsoverkop naar het ziekenhuis, omdat de baby in het vruchtwater had gepoept. Zonder bh ging ik erheen, en ik had ook geen bh bij me. Onze zoon moest allerlei onderzoeken na de bevalling. Ik en mijn fladderende borsten, ging er achteraan. Ik schaamde me dood en de boel lekte ook nog eens.’

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 x onmisbare dingen voor tijdens de bevalling (die niemand je vertelt)
Sluiten