De baby 31 mei 2017 Soraya Vogelaar

Net moeder geworden? Dan kun je echt niet zonder deze 6 vriendinnen

Dat je nu moeder bent wil natuurlijk niet zeggen dat je er geen sociaal leven meer op na kunt houden. Sterker nog: dat heb je nu harder nodig dan ooit. Deze zes type vriendinnen steunen je door dik en dun. 

Want hoe graag je ook thuis bent bij je baby, het is ook heel fijn om tijd door te brengen met je BFF’s. Met deze vriendinnen is gezelligheid gegarandeerd.

1. De altijd-in-voor-gezelligheid vriendin

Het maakt haar niet uit of het vier uur ‘s middags of vier uur ‘s nachts is, ze is altijd in voor een bakkie. Met of zonder alcohol. Ouderwets genieten van een girls night in? Ze regelt een Ryan Gosling film en de beste snacks in een handomdraai. Zin in een mini roadtrip naar de McDrive? Je hebt nog niet opgehangen of ze staat al voor de deur. Kortom: never a dull moment met deze dame. En zo’n flexibele vriendin is al helemaal fijn met jouw hectische baby schema.

2. De verliefd-op-je-baby vriendin

Ze heeft zelf geen kinderen en hoeft ze (voorlopig) ook niet. Maar die baby van jou, die vindt ze om op te vreten. Ze brengt dan ook het liefst zoveel mogelijk tijd met je kleine (en vooruit, ook met jou) door. Terwijl zij druk bezig is met de baby knuffelen en de fles geven, heb jij wat tijd om aandacht te besteden aan andere zaken. Zolang ze het met liefde doet en het niet erg vindt, kan dit echt geen kwaad.

3. De begripvolle vriendin

Zij staat net als de gezelligheidsvriendin altijd voor je klaar. Op een iets andere manier, dat wel. Bij haar gaat het niet zozeer om leuke dingen doen, maar het bieden van een luisterend oor. Wil je even bellen om je hart te luchten? Ze is er. Wil je praten over opstartproblemen als nieuwe moeder? Ze zal er voor je zijn en je advies geven.

4. De fashionista vriendin

De vriendin die er altijd tip-top bij loopt. Nu zitten die yogaleggings, joggingsbroeken en wijde shirts na de bevalling super fijn. Maar wordt het op den duur niet ook weer eens tijd je van een andere kant te laten zien? Stuur d’r een WhatsAppberichtje en ze geeft je een make-over en een nieuwe look. Met een beetje geluk gaan jullie samen shoppen.

LEES OOK: 8 dingen die iedere volwassen man zou moeten doen voor onzekere moeders

5. De bourgondische vriendin

Zij kent de beste restaurants van de stad. Het liefst eet ze elke maaltijd een culinair hoogstandje. Jouw smaakpapillen kunnen wel wat afwisseling gebruiken na die opgewarmde diepvriesmaaltijden en snelle happen die je de laatste tijd eet door tijdgebrek. Bezoek samen een geweldig restaurant of ga naar een hippe nieuwe bar of leuk koffietentje.

6. De vriendin die het liever helemaal niet over baby’s heeft

Nu lijkt dit misschien onaardig, maar dat is het zeker niet. Niet iedereen is namelijk weg van baby’s. Zoals deze vriendin. Maar ze is wel blij voor jou, en zal dus nog steeds je vriendin zijn. Zij zorgt ervoor dat je even niet over luiers en hydrofiele doeken praat. Ook wel eens verfrissend.

Deze 8 dingen heb je als kersverse moeder nodig, spoiler: ze hebben niks met je baby te maken.

Op welke vriendin kan jij het meest rekenen? Laat het ons weten op Facebook!

Brit + Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Net moeder geworden? Dan kun je echt niet zonder deze 6 vriendinnen
Sluiten