De mama 1 dec 2018 Susan Dalstra

9 dingen waar je je echt niet meer druk om maakt als je net moeder bent

Het is echt waar: als je een kind hebt, worden je prioriteiten opeens heel helder. Heus niet dat je wereld alleen nog maar om je kind draait (ben je gek), maar een kind maakt de boel wel een stuk overzichtelijker. 

De volgende dingen zijn net wat minder belangrijk wanneer je moeder bent geworden.

1. Op tijd komen

Voor je kinderen kreeg, was je altijd stipt op tijd of zelfs te vroeg. Nu op klokslag op de afgesproken tijd verschijnen is bijna rocket science met alle babyspullen die meemoeten, waar je niet mee blijkt te kunnen fietsen of met een kind dat niet.ophuilt.met.huilen. Je komt tegenwoordig aankakken op het tijdstip dat je baby blieft – en daar blijkt geen touw aan vast te knopen. Hoe punctueel je time management ook is.

2. Vrienden die je eigenlijk niet zo leuk vindt

Niet om oneerbiedig te zijn, maar iedereen heeft wel vrienden waarvan je niet meer zo zeker weet waarom je met ze bevriend bent. Je kon prima een avond met ze doorzakken in de kroeg, maar nu die avondjes spaarzaam zijn geworden, ben je ook een stuk kieskeurig als het aankomt op met wie je je vrije tijd spendeert.

3. In je eentje drinken

Voor het kind-tijdperk voelde dat toch een beetje sneu, in je eentje een fles wijn opentrekken. Nu je een baby hebt, begrijp je opeens waarom de drankvoorraad van je ouders altijd zo goed gespekt is. Na een hele dag op je alertst en geduldigst zijn, vraagt gewoon om een glas rood zodra je kont eindelijk de bank raakt. Het rijk alleen hebben met een drankje en Netlix is het nieuwe uitgaan.

LEES OOK: Moeder legt op hilarische wijze haar zwangerschap vast op Instagram

4. Make-up

Natuurlijk wil je er goed uit zien, maar als eyeliner skippen betekent dat je vijf minuten langer in bed kan blijven, doe je dat natuurlijk. Het betekent niet dat je de boel laat versloffen, maar wel dat je echt niet meer foundation op je smoet sneert als de cassière vrijwel de enige persoon is die je die dag onder ogen komt. En die stijltang kan je eigenlijk ook net zo goed meteen op Marktplaats zetten.

5. Oversharen op social media

Voorheen rolde je altijd met je ogen om die types die alles wat hun kind deed op social media deelden, maar nu moet je misschien toch toegeven dat je zelf ook zo bent geworden. Maar hallo, jouw baby ís ook gewoon de allerliefste ter wereld en hoe moet je anders iedereen vertellen wat ‘ie heeft gegeten als ontbijt, lunch en diner? Je kan moeilijk al je Facebookvrienden thuis uitnodigen.

6. Nee zeggen

Waar je je vroeger in allerlei ingewikkelde bochten wrong, gaat het ‘nee’ zeggen je nu verrassend goed af. Of je een uur wil rijden voor een drankje in de stad? Nee. Of je een extra dag wil werken voor een collega? Nee. Of je wil helpen verhuizen? Nope.

7. Een rommelig huis

Vroeger streefde je naar zo’n VTwonen-huis met perfect opgeschudde kussens, verse bloemen op tafel en de ideale balans tussen opgeruimd en gezellig. Nu is met een beetje goede wil gezellig, maar als je heel eerlijk bent vooral chaos. Als je van nature een georganiseerd type bent, vind je nog net de energie troep in een kast te proppen die nooit meer open gaat. Als je een chaoot bent, huist er al weken aangekoekte havermoutpap op het aanrecht.

LEES OOK: Moeder: Co-slapen werkt niet voor mij en dit is waarom

8. Meedoen aan kantoorpolitiek

Je bent er niet om vrienden te maken. Je komt binnen, doet je werk en gaat weer naar huis. Dat Piet van IT het stiekem doet met Petra van administratie zal je echt een worst wezen. Vrijmibo? Zodra je een ‘plop’ hoort, is dat voor jou het startsignaal om je biezen te pakken en als de wiederweerga naar huis te keren om te knuffelen met je baby.

9. Perfectie

Een Pinterest-waardig leven is nu verder dan ooit. Gemanicuurde nagels, stijlvol ingerichte babykamers, zelfgebakken suikervrije muffins: je hebt wel wat beters te doen. Al na vijf minuten moederschap wist je dat dat niet meer ging gebeuren. In realiteit ben je al blij als je een pizza bestelt en een sinaasappel pelt (vitamines, weet je wel) voor bedtijd. Je bent niet perfect en zal het nooit zijn. Maar guess what? Dat is niemand.

Voor de tweede keer moeder geworden? Dan ben je waarschijnlijk nóg relaxter geworden.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 dingen waar je je echt niet meer druk om maakt als je net moeder bent
Sluiten