9 x deze dingen doe je als je er nét achter bent gekomen dat je zwanger bent

Yara Mens 3 aug 2017 Zwanger

WAAAHHH! Net een positieve uitslag gehad? Dan sta je waarschijnlijk nog wel even te stuiteren, want deze periode wordt natuurlijk een superspannende tijd! Natuurlijk zijn er een hoop dingen die moeten gebeuren, maar gelukkig heb je daar nog wel 9 maanden voor ;). Toch zijn er altijd een aantal dingetjes waar je gelijk  al vanaf momento uno druk mee bezig bent. 

1. Bedenken hoe & wanneer je het mensen gaat vertellen

Bij mensen die heel dichtbij je staan, kun je het grote nieuws waarschijnlijk niet voor je houden. Toch is het verstandig om nog even te wachten tot na het eerste trimester om je zwangerschap van de daken te schreeuwen. Wel is het leuk om alvast na te denken hoe je jouw zwangerschap gaat aankondigen, bijvoorbeeld op je werk of aan je ouders die straks opa en oma worden!

LEES OOK: 8 creatieve manieren om aan je partner te laten weten dat je zwanger bent

2. Een ‘voor’ foto maken

Waarschijnlijk zie je nu nog niks aan je buik (nee, die extra chocoladekilo’s zijn nog GEEN baby!) maar dat zal binnenkort wel anders zijn. Het is daarom leuk om een voor en na foto te maken van je zwangere buik om later te kunnen vergelijken. Sowieso is het een aanrader om veel foto’s te maken gedurende je zwangerschap. Leuk om later aan je kind te laten zien maar ook leuk voor jezelf als herinnering.

3. Je medicijnen bekijken

Als je medicijnen slikt is het handig om even goed uit te zoeken of je die nog wel kan blijven gebruiken. Sommige stoffen die in bepaalde medicijnen zitten kunnen schadelijk zijn voor je kindje, dus in dat geval is het verstandig om even met een arts te overleggen wat je het beste kunt doen.

4. Je fles wijn door de gootsteen spoelen

Ja ja, geen glaasje meer na een zware werkdag! Een troost: jij hebt de komende maanden in ieder geval nooit meer een kater. Hoe fijn is dat? Hier hebben we trouwens trucs voor je om te verbergen dat je niet drinkt, als je nog niet wil vertellen dat je zwanger bent!

LEES OOK: Deze producten mag je dus absoluut niet eten of drinken tijdens je zwangerschap 

5. Nieuwe kleding aanschaffen

In plaats van een garderobe met een maatje minder, ben jij nu op zoek naar een garderobe met een maatje meer! Heb je er al aan gedacht hoe mooi bepaalde jurken straks bij jou staan?

6. Zoektocht naar babyproducten

JAAAAAAA, je mag los! Babykleertjes, de meest lekkere zalfjes…je mag er éindelijk naar kijken in de winkels! Niet meer voor de babyshowers van je vriendinnen, maar nu gewoon lekker voor jezelf.

LEES OOK: Babykleding kopen? Hier moet je op letten 

7. To do lijstjes maken

Als je straks een baby hebt, breekt er natuurlijk een nieuwe fase aan. Super leuk natuurlijk, maar dat betekent wel dat sommige dingen anders worden. Daarom is het goed om na te denken welke dingen je nu nog kan doen, en straks minder makkelijk. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens naar deze bucketlist van ons.

8. Nadenken over de babynaam

Geef toe, dit doen we eigenlijk stiekem al ons hele leven. Nu kun je er je ongegeneerd helemaal in verdiepen. Wat voor soort naam wil je, welke betekenis vind je mooi en wat wil je partner? Heerlijk om hier avondjes (let op: ZONDER wijn hehe) samen over te brainstormen!

9. Heel veel lezen!

Niks leukers dan te lezen over alles wat je aankomende tijd te wachten staat. Houd ook vooral Famme Baby in de gaten, want ook hier vind je heel veel informatie die je aankomende tijd heel goed kan gebruiken. 😉

Niets meer missen dus? Like ons dan op Facebook! 

Volg Famme Baby op Facebook

 

Reageer op artikel:
9 x deze dingen doe je als je er nét achter bent gekomen dat je zwanger bent
Sluiten