Malou Sopacua
Malou Sopacua De baby 6 sep 2017

Voor het eerst naar de dierentuin met je dreumes, leuk uitje! Toch..?

Ok, ok. Het was misschien niet het meest slimme idee om op een tropisch warme dag midden in de zomervakantie naar de dierentuin te gaan, maar het kwam nu eenmaal zo uit. En het kind roept de hele dag “woef” (bij elke beest dat ze ziet overigens), dus de dierentuin zou één groot feest worden. Maar niets bleek minder waar.

Een succesvol begin 

Martijn besloot op mijn vaste vrije maandag ook een dag vrij te nemen en we bedachten dat de dierentuin wel een leuk gezinsuitje zou zijn. Het kind is net één jaar, dus die vindt dit vast heel erg leuk. Lekker burgertrutten, maar dat gebeurt nu eenmaal toch stiekem een beetje als je moeder wordt. Geloof me, daar heb je dus geen grip op en o wee als de man weerstand biedt. Juist. Dus hop, daar gingen we. “Lekker vroeg, want dan is het lekker rustig”, is een zin die ik na onze belevenis niet meer zal bezigen. Want we stonden in de file voor de dierentuin met 100.000 andere gezinnen die exact hetzelfde dachten. Samen genomen met dat ons kind al krijsend achterin de auto precíés met haar hoofd vol in de zon zat, was een succesvol begin van ons dagje uit. We hadden er steeds meer zin in, dat begrijp je.

Soort van verdwaald 

Eenmaal binnen zagen we gezinnen met plattegronden hun routes uitstippelen. Wij zijn van het soort die eerst een kwartier moet zoeken naar zo’n plattegrond. Niemand wist eigenlijk hoe ze aan die kaart kwamen, dus besloten we maar gewoon te lopen. “Want de route staat toch aangegeven”, zei vriendlief. Maar op miraculeuze wijze liepen we almaar tegen de stroom in ondanks onze verwoede pogingen om wel met de stroom mee te gaan. En we waren een soort van verdwaald gezien we steeds bij dezelfde punten uitkwamen. Dat betekent dat we een groot deel van Afrika, Azië én Amerika niet gezien hebben. Wel vijf keer de prairiehondjes, kuifherten en zeeleeuwen.

“Niet op de ramen tikken” 

Maar hetgeen waar ik me het allermeest over verbaasd heb, is een significant aantal medebezoekers. Zo stapten we aldaar een soort onderwaterwereld binnen waar we meteen werden gewezen op de borden “Laat uw kind niet schreeuwen” en “Niet op de ramen tikken”.

LEES OOK: Samen op avontuur! 6 x de leukste uitjes straks met je baby

“JANAYRO, CYDJELLA, MEEKOMUH NOU!”, schreeuwde een moeder half in mijn oor. Ach, het bleek naar haar kroost te zijn. Janayro en Cydjella beukten er al schreeuwend lekker op los op de ramen van de ijsberen en surprise, surprise, moeder deed gewoon even mee. Net als drommen andere kinderen trouwens. En de vaders en moeders vonden het allemaal prima zo leek het. De ijsbeer zwom zenuwachtig steeds hetzelfde rondje. Mijn dochter stond roerloos bij het raam (zonder te tikken!) en was, net als wij, meer onder de indruk van de beesten om ons heen dan die achter het glas.

Ik weet niet of wij ooit nog naar de dierentuin gaan.

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag zo’n fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Voor het eerst naar de dierentuin met je dreumes, leuk uitje! Toch..?
Sluiten