Stelling: als mijn moeder de naam van mijn baby écht niet leuk vindt, wil ik de naam veranderen

Het is al lastig zat om een naam voor je baby te bedenken. Je baby loopt namelijk voor altijd met die naam rond. Een gebruiker van MumsNet zat met hetzelfde probleem. En toen bleek haar eigen moeder de naam ook nog eens niet leuk te vinden… Stelling: als mijn moeder de naam van mijn baby écht niet leuk vindt, wil ik de naam veranderen.

We werden intens verdrietig van het bericht wat 28 augustus op MumsNet geplaatst werd door de gebruiker AutumnName.

Een vrije vertaling: ‘Mijn dochter is met Halloween (2016) geboren. Ik noemde haar Autumn. Ik vond het in mijn hoofd erg leuk klinken en de naam ziet er leuk uit. Maar sinds ze geboren is, werkt de naam toch niet voor mij. Veel mensen snappen het niet. Mijn eigen moeder maakt er zelfs grapjes over. Ze zegt dingen als ‘ik kan niet wachten om mijn kleindochter – die geen normale naam heeft – weer te zien’. Verder zegt niemand er iets over, maar ik denk dat iedereen hetzelfde denkt.’

babynaam veranderen

Grapjes

Allereerst: wat een horror. Denk je een leuke naam voor je kind uitgekozen te hebben, maar sta je er uiteindelijk toch niet zo achter. En dan gaat je eigen moeder er nog grapjes over maken ook… Geen leuke situatie voor deze mama. En daar was het internet het volledig met haar eens.

Omdat veel mensen de naam ‘niet snappen’, denkt de MumsNet gebruiker er dus over na om de naam van kleine Autumn te veranderen. Haar moeder heeft de naam Matilda al geopperd, en spreekt haar kleindochtertje dan ook regelmatig al aan met het koosnaampje Tilly.

LEES OOK: Waarom ik spijt heb van de naam van mijn dochter (en hoe jij dit kunt voorkomen)

Lang leve het internet

Gelukkig staat het internet aan de kant van van Autumn en haar moeder. De reacties liegen er niet om: de MumsNet gebruikers vinden de naam Autumn fantastisch.

babynaam veranderen
babynaam veranderen

De mening van het internet is duidelijk: de naam van de baby mag absoluut niet veranderd worden. Helaas is er geen reactie meer van AutumnName online gekomen. Of ze daadwerkelijke besloten heeft om de naam te veranderen, weten we dus niet.

Wat zou jij doen in deze situatie? Luisteren naar je moeder, en de naam veranderen? Of zou je je baby de naam laten houden die op haar geboortekaartje staat? Laat het ons weten op Facebook!

Vorige stelling gemist? Je leest ‘m hier terug. Stelling: ik vertel pas na 12 weken aan vrienden en familie dat ik zwanger ben

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: als mijn moeder de naam van mijn baby écht niet leuk vindt, wil ik de naam veranderen
Sluiten