De baby 3 jul 2018 Marleen Staal

Mother of milk: Moeder breekt wereldrecord met het doneren van moedermelk

Moeder zijn is een fulltime baan en je hebt een dagtaak aan het voeden van je kindje. Helemaal voor de Amerikaanse moeder Elisabeth Sierra die minimaal vijf uur (!) per dag kwijt is aan kolven. Dat doet ze niet omdat ze zelf een hongerig babyleger moet voeden. Ze doneert namelijk haar moedermelk aan andere moeders.

De moeder van twee dochters (van bijna 4 en 1,5) kolft al voor andere moeders toen haar eigen kleintjes zelf nog heel klein waren. Waarom? Omdat ze als veteraan altijd al het gevoel heeft gehad graag ‘iets terug te willen doen’. Niet alleen in haar werk, maar ook privé. Dus toen ze zelf zwanger raakte, wilde ze andere moeders graag helpen door melk te doneren.

LEES OOK: Mooi: deze vrouw doneert haar moedermelk om andere moeders te helpen

Het goede doel

Inmiddels heeft ze alle records verbroken door ruim 1521 liter te doneren aan de melkbank. Dat kostte haar 700 dagen en 5000 uur aan pompen, wassen en verpakken. Maar allemaal voor het goede doel: moeders die zelf geen moedermelk kunnen geven een handje helpen.

Dat Elisabeth überhaupt in staat is zoveel te doneren, komt omdat ze het hyperlactatie syndroom heeft. Oftewel, haar lichaam produceert te veel melk. De melk die ze overhoudt doneert Elisabeth vervolgens aan de melkbank en ook in persoonlijke kringen aan moeders die ze kent.

LEES OOK: Moedermelk invriezen: de ins en outs voor perfect ingevroren moedermelk

Sharing is caring

Natuurlijk is zo’n wereldrecord een fantastisch hoogtepunt, maar het allerbelangrijkste vindt Anderson dat ze zo ontzettend veel baby’s en hun moeders kan helpen. “Mijn mindset draait niet om de records te breken, maar om een voorbeeld te zijn in de ‘milk-sharing’ wereld en zo het stigma op donormelk te doorbreken”, vertelt de moeder.

Met de hulp van sponsoren en donaties kan ze de $3,500 die het kost om te blijven kolven, alles te verpakken en in te vriezen volhouden. Dat doet ze met liefde, want het doneren van melk is zoals ze zelf zegt deel van wie ze is. Aan stoppen denkt Elisabeth dan voorlopig ook niet.

Hoe zwaar het kolven haar soms ook valt, de weg die ze inmiddels heeft afgelegd is iets waar ze trots op is en ook zeker mee wil doorgaan.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Babble

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mother of milk: Moeder breekt wereldrecord met het doneren van moedermelk
Sluiten