Praktisch 6 feb 2018 Redactie

We love! Dit zijn de mooiste kinderkamers met een vintage touch

Een vintage look in de kinderkamer is niet alleen onwijs mooi. Je kunt je kinderen namelijk op deze manier ook leren dat niet alles nieuw hoeft te zijn en dat je oude spullen prima kunt recyclen of opknappen. Twee vliegen in één klap dus en daar worden we blij van!

Bron: Famstore
Bron: Maaike

In Scandinavische kinderkamers wordt bijna geen kleur gebruikt, maar in vintage kinderkamers staan kleur en print juist centraal. Kies bijvoorbeeld voor een kleurig behang met print, gekleurde kussentjes of een ouderwetse lampenkap met bloemenprint. Natuurlijk kun je verschillende prints ook combineren voor een gezellige sfeer.

Bron: Elle
Bron: Latoupie

Door de basis van de vintage kinderkamers licht te houden creëer je een goede basis. Door de kamer te stylen met vintage speelgoed en tweedehands meubels breng je kleur terug en ontstaat er een echte vintage look. Ouderwets speelgoed kun je tegenwoordig erg makkelijk en voor een klein prijsje vinden op bijvoorbeeld Marktplaats of in de kringloopwinkel.

Bron: Stokke
Bron: Viktoria

Vintage meubels zijn ook erg goed te combineren met industriële meubels. Zo wordt de kamer net wat stoerder. Zet een stoere oude kist neer en je kunt meteen al het speelgoed hierin opbergen. Kijk ook eens naar deze zes tips voor een low-budget, opgeruimde kinderkamer.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
We love! Dit zijn de mooiste kinderkamers met een vintage touch
Sluiten