De baby 27 nov 2018 Sherita Jager

Is dit het mooiste cadeau wat je jouw kind kunt geven?

Vanaf de dag dat jouw ongeboren baby in je buik zit, denk je na over de mooiste dingen die je jouw kind kunt geven. Bijzondere ervaringen, mooie kleding en het allerleukste speelgoed. Maar misschien is dít wel het allermooiste cadeau dat je jouw kind z’n hele leven lang kan geven: stapels brieven, geschreven door jou, speciaal voor jouw spruit!

De mooiste herinneringen opgeschreven

Iedereen weet dat mooie herinneringen gelijk staan aan puur geluk. Mooie, zoete momenten, geweldige lachbuien, nieuwe ervaringen en heel veel quality-time als gezin, is iets waar elk kind blij van wordt. Helaas is ons geheugen selectief en niet perfect, en vergeten we in de loop ter tijd vaak veel mooie herinneringen. Als je persoonlijke brieven aan je kind schrijft, kan hij zich deze mooie momenten voor altijd blijven herinneren. Als je elke keer na een geweldig uitje, een mooie vakantie, of gewoon na een willekeurig leuke dag een brief schrijft aan je kind, heeft hij als hij 18 wordt – of wanneer dan ook – een schat aan mooie brieven vol ervaringen, die hij kan nalezen wanneer hij wil. Als dat niet mooi is!

Een brief op papier of een e-mail?

Er zijn verschillende manieren om deze brieven te schrijven. Je kunt speciaal briefpapier kopen en de brief na het schrijven in een envelop stoppen die je verzegelt voor later. Als je liever minimaliseert en het online wilt doen, kun je gebruik maken van verschillende websites. Zo bestaat de tool futureme.org en whensend.com, waar je het verzenden van de e-mail kunt inplannen voor later! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een e-mailadres aanmaken voor jouw kleintje en telkens een e-mail sturen naar dit e-mailadres. Dan kun je ze zelf ook nog eens teruglezen!

Wat kun je allemaal opschrijven?

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, en er zijn dan ook eigenlijk helemaal geen regels! Je kunt tijdens de eerste levensmaanden schrijven over de ontwikkeling, net als bij een groeiboek. Zo kun je een brief schrijven bij het eerste lachje, het eerste hapje, de eerste tandjes en de eerste stapjes. Voor het tweede levensjaar schrijf je over de eerste woorden, het favoriete speelgoed, en later over de eerste letters en de eerste schooldag. Verder kun je natuurlijk schrijven over het dagelijkse leven, dat eigenlijk de mooiste schatten bevat! Dingen die jullie als gezin ondernemen, wat jullie favoriete ontbijt is, de favoriete outfit van je kind, of schrijven over familie, vrienden, hobby’s, werk, en vakanties.  Denk na over welke verhalen jij leuk vond om van je ouders te horen, reflecteer op deze ervaringen van vroeger, en schrijf deze op voor jouw kind! Vergeet vooral geen foto’s toe te voegen!

Leg de lat niet te hoog

Vind je het moeilijk om te schrijven? Of houd je bijvoorbeeld helemaal niet van schrijven op papier? Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Als je de lat te hoog legt – het moet elke maand, op papier, en het moet perfect! – dan gaat het schrijven je tegenstaan. Dat is dan terug te zien in de brieven, of zorgt er zelfs voor dat je helemaal niet meer schrijft. Als je het doet op een manier die je zelf aanstaat – je typt de brief, of schrijft korte verhaaltjes, dan zul je zien dat je er zelf ook plezier in krijgt!

Hoe meer, hoe beter

Deze schat van herinneringen en liefde wordt alleen maar groter en sterker met het verstrijken van de tijd. Je kunt jouw kind dit cadeau geven als hij of zij 18 wordt, of al eerder als je voelt dat daar behoefte aan is. Maar het is ook voor jezelf leuk om terug te lezen, zo af en toe. Stop daarom nooit en schrijf altijd. Zo groeit jouw schat van herinneringen elke keer meer!

Wat vind jij het mooiste cadeau voor je kind? Praat mee op het Mamaforum!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is dit het mooiste cadeau wat je jouw kind kunt geven?
Sluiten