De mama 24 okt 2018 Marleen Staal

Deze 15 momenten maakt iedere moeder mee tijdens het thuiswerken

Als werkende moeder heb je eigenlijk twee fulltime banen. Als deze banen elkaar tijdens een dagje thuiswerken ineens kruisen aan de keukentafel waar jij met je laptop opengeklapt zit terwijl er een Zeker Klein Persoon een schone luier nodig heeft? Dan is het huis te klein voor jou en je volle agenda. Lang leve thuiswerken!

Nog voor de klok 9 uur slaat even snel een wasje erin gooien, het dekbed uit het raam laten wapperen en met een verse kop koffie uitgeslapen thuis aan je werkdag beginnen. Thuiswerken, het klinkt zo idyllisch. Maar de realiteit is dat die koffie al koud voor je een slok kan nemen, er aangekoekte (borst)melk in haar zit en de grond is bezaaid met luiers en notities. Gelukkig ben je not alone. Alle thuiswerkende moeders hebben hetzelfde.

Laptophoes? Nee joh, die natte Liga met zure melk die over je toetsenbord heen is gekwakt, zorgt wel voor die extra harde toplaag. Gegarandeerd krasvrij.

Ze zeggen dat sommige baby’s hoogsensitief kunnen zijn. Die van jou weet in ieder geval perfect te timen wanneer ze het op een huilen zet tijdens dat belangrijke telefoontje. Alsof ze het kan ruiken.

Als je tegelijkertijd je kind aan het ‘sh’-en bent en een conference call hebt met je baas. “Nee, ik had het niet tegen u hoor!”

Hoeveel ‘ze kan wel even een filmpje kijken dan ben is ze tenminste even stil’-momenten zijn eigenlijk acceptabel op een dag?

En nu zijn uitgerekend de luiers op…

Degene die de draagdoek heeft bedacht, verdient de Nobelprijs voor de Vrede In Huis Tijdens Het Thuiswerken. Amen.

En ook weer uitgerekend tijdens het slaapje ben jij op je minst productief…

Ze zouden op kantoor eens moeten weten hoeveel werk jij in 5 minuten kan persen, omdat je weet dat de baby weer een krijs salvo in werking zal zetten. Moet. Snel. Werken. Nu.

8 tips voor thuiswerken met een baby van andere carrièremama’s

Jij hebt zeker geen 9 tot 5 mentaliteit als je thuis werkt. Om drie uur staat het hele huis op zijn kop en is er van je mentaliteit niks meer over als jij met een kloppende ader op de bank neerploft.

Na een dag thuiswerken is het toch altijd even schakelen als je weer op kantoor bent. “Doe jij maar lekker koffie voor mama pakken, ja.” Eh…

De zin “dat doe ik wel even in mijn pauze” zeg je elke vijf minuten tegen jezelf. Om vervolgens elke vijf minuten een pauze in te lassen, zodat je ‘dat dan maar hebt gehad’.

Je dacht dat je goed kon multitasken tot het moment waarop je met de afwasborstel de vensterbank staat af te stoffen en je babyvoeding terugvindt onder je muismat. Nee joh, je hebt alles in de hand. Letterlijk.

De baby maakt uitgerekend vandaag dat langverwachte sprongetje waardoor flexwerken een heel nieuwe betekenis krijgt als jij tussen het zoveelste wandelingetje buiten en je deadlines moet balansen.

Dat als je lief thuiskomt er verbaasde blikken komen, omdat er geen pan eten op tafel staat. “Jij werkte tocht thuis?” Ineens voel je die kloppende ader weer…

Je hebt ook ineens een heel nieuw talent van jezelf ontdekt. Slapen met je ogen open. Gelukkig maakt het felle laptoplicht en de hongerige baby je vanzelf weer wakker.

 

Maar… wat krijg je er veel voor terug hè?

Wat is de grootste blunder die jij meemaakte tijdens het thuiswerken? Laat het hieronder weten op het Mamaforum. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 15 momenten maakt iedere moeder mee tijdens het thuiswerken
Sluiten