De baby 27 apr 2017 Soraya Vogelaar

Twee moeders geven samen hun peuter en drieling borstvoeding

Wij kunnen ons zo voorstellen dat een drieling borstvoeding geven een monster klus is. Met een kindje is het in het begin al vaak een gedoe en geoefen totdat je het helemaal onder de knie hebt. En dat is als het lukt. Deze moeders besloten het samen op te lossen.

Getrouwd koppel Cliona en Sue bedachten een mooie oplossing. De moeders deelden hun verhaal op de Facebookpagina van Breastfeeding Twins and Triplets. Ze hebben samen vier kinderen: een peuter en een baby drieling(!) De drieling kwam met 31 weken ter wereld. Doordat de baby’s in het ziekenhuis verbleven moest moeder Sue hele dagen kolven om de baby’s te voeden. Toen het eindelijk tijd werd om de drieling zelfstandig borstvoeding te geven, besloot moeder Cliona bij te springen.

Hierover schrijft Cliona: ‘Het voeden begon iets eerder dan we hadden gepland. Maar nadat we groen licht kregen van onze lactatieconsulent besloten we het te doen.’ Sue doet nog steeds het meeste van de voedingen. Met een drieling betekent dat veel roteren tijdens de voedingen.’ Maar Cliona springt bij waar het kan. ‘Met drielingen is het nu zo handig om een extra stel borsten beschikbaar te hebben. Mijn vrouw doet 99 procent van het harde werk, maar ik ben dolblij dat ik met mijn 1 procent iets kan bijdragen.’

LEES OOK: De hoogte- en dieptepunten van borstvoeding in 19 geestige cartoons

Praktisch drieling borstvoeding geven

Op momenten dat hun peuter ook borstvoeding wil, geven de moeders samen tandem borstvoeding. Daarnaast heeft de extra voedingsoptie al handig uitgepakt. Cliona: ‘Wanneer ik één van de baby’s meeneem, hoef ik geen extra fles mee te nemen. Toen Sue met de baby naar het ziekenhuis moest en ze daar moesten blijven, kon ik er voor zorgen dat de rest thuis gevoed werd.’

Meer over tandem borstvoeding zien? Deze prachtige foto laat zien hoe een moeder haar tweeling tegelijk borstvoeding geeft.

Foto's Johanna King

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Twee moeders geven samen hun peuter en drieling borstvoeding
Sluiten