De baby 21 jul 2017 Soraya Vogelaar

Moeders delen 4 tips om uit eten te gaan met een baby

Een baby en dineren in een restaurant: het lijkt een alles behalve ideale combinatie. Maar het kan zomaar voor komen dat je niet anders kan. Bijvoorbeeld omdat de oppas niet beschikbaar is of omdat het een etentje ter ere van een speciale gelegenheid met de hele familie is. Vier moeders delen met Fit Pregnancy hun tips.

Deze vier dames gingen je voor en wie weet zorgen hun tips ervoor dat de uitdaging een stuk gemakkelijker wordt.

1. Check van tevoren hoe het restaurant eruit ziet

Julia Edelstein, moeder van Joey (3) en Gabriel (6 maanden): ‘Propvolle restaurants, plekken met een trap en luide locaties, zijn een no-go. Wij gaan op zoek naar plekken met genoeg ruimte zodat de kinderwagen naast de tafel kan staan. Dit omdat mijn baby vaak slaapt tijdens het grootste gedeelte van de maaltijd. Een luiertafel of plek om de luiers te verschonen in de toiletten is ook een goed teken van een baby-vriendelijk restaurant.

2. Kies voor een lunch

Tara Lustberg moeder van Noah (5) en Jacob (8 maanden): ‘Ik ga liever voor een lunch dan voor een diner omdat iedereen dan een stuk minder chagrijnig is. En begin gewoon met eten als je maaltijd er eenmaal is, het is echt niet onbeleefd! De kans is namelijk groot dat je baby binnen een paar minuten weer om je aandacht vraagt. Dus als je wacht, wordt je eten koud.

LEES OOK: Dit zijn de perfecte snacks voor een baby van 6 maanden

3. Wees gul met de fooi

Julia Dennison moeder van Esme (1 jaar): ‘Toen mijn baby eenmaal vast voedsel begon te eten, begonnen we de serveersters altijd een beetje extra fooi te geven. In tegenstelling toen een baby die nog borst- of flesvoeding krijgt, heb je bij een baby net vast voedsel eet grote kans dat er overal eten terecht komt. Ik voel me schuldig richting het personeel en ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk zelf op te ruimen.’

4. Laat dat speciale babyzitje even wachten

Jessica Tull moeder van Maggie (3) en Penelope (4 maanden): ‘Baby’s zijn erg beweeglijk. Lang stilzitten is dus niet hun specialiteit. Wacht tot het eten er is voordat je je baby in zo’n speciaal stoeltje laat zitten.’

Ga je binnenkort op vakantie met je baby? Dan zijn deze items handig om mee te nemen.

Heb jij nog tips om uiteten te gaan met een baby? Laat het ons weten op Facebook.

Fit Pregnancy

Reageer op artikel:
Moeders delen 4 tips om uit eten te gaan met een baby
Sluiten