De mama 19 apr 2017 Susan Dalstra

14 dingen die je jezelf vooral moet gunnen voordat je gaat bevallen

De laatste dagen voor je bevalling zijn dagen om te koesteren. Serieus: dit zijn de laatste momenten waarop je nog even precies kan doen waar jíj zin in hebt, voordat je je heerlijk gaat storten in de rol van moeder. Neem het er dus vooral nog even van!

In de allerlaatste fase van je zwangerschap ben je misschien een beetje moe, hoogstwaarschijnlijk enorm en wil je vast nog maar één ding: dat die baby in vredesnaam een beetje opschiet. Heel begrijpelijk, maar toch is dit het moment om nog even ten volle te genieten van je baby-loze bestaan. Gun jezelf nog iets fijns vlak voordat je in de mallemolen van luiers, tepelkloven, een heleboel emoties en een berg geluk begeeft.

We begrijpen dat de gedachte om je lijf überhaupt in beweging brengen alleen al misschien een opgave is, laat staan dat je nog moet verzinnen wát je dan moet gaan doen met die dikke buik. Daarom hebben we ter inspiratie op een rij gezet wat andere vrouwen deden vlak voor hun uitgerekende datum en geloof ons: je krijgt er geen spijt van.

1. Paarse teennagels

‘Mijn zwangerschap zou opgewekt worden omdat ik zes dagen overtijd was. Daarom genoot ik een week voor die procedure nog van een pedicure. Mijn man en ik gingen op een heerlijke date en aten samen salted caramel-ijs. Ik zal nooit mijn prachtige paars gelakte nagels vergeten terwijl ik aan het persen was, of onze laatste date voor de komst van de baby.’ – Shannon

2. Buiten de deur ontbijten

‘De ochtend van de dag dat mijn zwangerschap opgewekt zou worden, zijn mijn man en ik uitgebreid gaan ontbijten. We namen alle tijd, wetende dat het een van de laatste keren zou zijn dat we rustig samen konden eten.’ – Erica

LEES OOK: Oh boy! 10 gênante en briljante acties van jullie mannen tijdens de bevalling

3. Romantische sneeuwwandeling

‘Een paar dagen voordat onze dochter werd geboren, maakten mijn man en ik op kerstavond een wandeling door de sneeuw. Iedereen zat in de kerk, dus er was verder niemand die tegen me kon zeggen dat het een slecht idee was. Het sneeuwde, de weg was niet vrijgemaakt en lopen was niet makkelijk, maar we wandelden arm in arm tot het einde van de straat. Dat moment heeft mijn top 10 beste herinneringen ooit gehaald.’ – Terri-Lynne

4. Potten bakken

‘Ik was al vijf dagen voorbij mijn uitgerekende datum toen ik besloot naar de lokale pottenbakkerij te gaan. Ik zette mijn speciale bevallings-playlist op en beschilderde potten terwijl ik ondertussen kruidenthee dronk. Het werkte heel ontspannend, en dat was precies wat ik op dat moment nodig had.’ – Jessey

5. Een vaatwasser kopen

‘Ik was een week overtijd toen ik besloot een vaatwasser te kopen. Echt niet dat ik al die flesjes op de hand zou gaan wassen!’ – Stefanie

6. Een hele dag voor jezelf

‘Ik had een hele dag voor mezelf ingeruimd. Ik nam een manicure, een pedicure en heb de rest van de dag door het winkelcentrum gewandeld. We hebben een geweldige boekenwinkel in dat centrum waar ik een boek heb gekocht en wat ik in een koffietentje ben gaan lezen met een muffin. Een vriendin van me drukte me op het hart dat te doen. Nog even de laatste kans op me-time waarderen, zonder babysitter en duizend plannen. Dat heb ik gedaan en het was heerlijk. Ik zal het nooit vergeten.’

LEES OOK: Stoer! Moeder deelt goudeerlijke foto’s van haar lijf na de bevalling

7. Luiwamessen

‘Ik nam een mani- en pedicure. Was zo lui als een aap. Ik ging door met eten en dutten op ieder moment van de dag. Totaal schaamteloos.’ – Allison

8. Slaappil

‘Met toestemming van mijn huisarts nam ik een slaappil met de allerlaagste dosis zodat ik echt even goed kon slapen.’ – Rachel K.

9. Brunch

‘Ik ging uitgebreid brunchen met al mijn vriendinnen. Er waren trouwens ook een paar mannen bij, maar die vinden het niet erg als ik ze mijn vriendinnen noem.’ – Pia

10. Op date

‘Ik nam een zwangerschapsmassage en ging op meerdere dates met mijn oudste kind en mijn man. Het was fijn om wat quality time samen te hebben voordat de baby kwam.’

11. Pizza & games

‘Ik heb een hele nacht doorgetrokken. Het klinkt gestoord, maar ik wist dat ik als moeder heel veel nachten zou doorhalen. Alleen nooit meer een nacht met alleen maar pizza, games en mijn vrienden. Dus dat heb ik gedaan, en ik heb nergens spijt van.’

12. Bikini babe

‘Ik ging naar het strand in een bikini. Dat heb ik altijd al gewild, maar ik was te zelfbewust om het daadwerkelijk te doen. Maar een week na mijn uitgerekende datum, aan het eind van een hele hete zomer, kon het me niets meer schelen en ging ik ervoor.’ – Nancy

13. Op stap met de oudste

‘Ik besloot een leuke dag te hebben met mijn eerste kind. Hij was toen 3 en we hadden al een tijdje niet veel tijd met ons tweetjes doorgebracht. We gingen naar de dierentuin, naar de speelgoedwinkel en aten een ijsje. Ik genoot ervan hem te verwennen.’ – Brielle

14. Disney-nerd

‘Ik ging de film Vaiana kijken. Ik ben een Disney-nerd en keek zo naar die film uit. Ik was vastbesloten dat mijn dochter niet geboren mocht worden tot ik die film had gezien, en zij ging akoord.’ – Kerri

Het grote voordeel van zwanger zijn is dat je bijna overal mee wegkomt. Dit zijn de 15 dingen die alle zwangere vrouwen stiekem doen (ssst!).

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
14 dingen die je jezelf vooral moet gunnen voordat je gaat bevallen
Sluiten