De baby 21 aug 2017 Susan Dalstra

Moeder van twee weigert haar huis ‘babyproof’ te maken om bijzondere reden

De 23-jarige Abby Plested is moeder van dochter Golden Gracie (drie maanden) en zoon Houston (drie jaar). Ze weigert haar huis ‘babyproof’ te maken en moedigt andere ouders aan dat ook vooral niet te doen.

Abby vindt dat kleine kinderen moeten leren van hun fouten. Precies om die reden plaatst ze geen hekjes in huis – ook niet voor de trap. ‘Maak je huis niet babyproof. Laat ze er zelf maar achter komen, dan doen ze het nooit meer’, redeneert de moeder.

Grenzen leren kennen

‘Natuurlijk zijn er plekken en dingen die je babyproof moet maken, maar je kan het ook overdrijven. Ik heb nooit hekjes in m’n huis geplaatst omdat ik het belangrijk vind dat baby’s hun grenzen leren kennen zonder hekjes. Dat betekent inderdaad dat je je baby goed in de gaten moet houden, maar dat deed je waarschijnlijk toch al. Ik heb bijvoorbeeld een cactus in huis die Houston ooit aanraakte. Geloof me: dat doet hij vanaf nu nooit meer.’

LEES OOK: Heb jij al een babykamer shelfie? Dit zijn de leukste voorbeelden

Levensstijl

Wel let Abby er op dat spiegels, kastjes en plankjes stevig zijn bevestigd. ‘Iedereen is anders en iedere ouder heeft een andere levensstijl, maar ik denk dat het onzin is je hele interieur om te gooien terwijl kinderen zich ook kunnen aanpassen aan het interieur.’

Glazen salontafel

Hoewel ze dus weigert de inrichting van haar huis te veranderen, is er wel één ding waar Abby ver vandaan blijft: glas. ‘Ik wil dolgraag een glazen salontafel, maar al die vingerafdrukken daarop zouden niet te doen zijn. De ramen zijn al vies genoeg dankzij onze hond.’

Never in my wildest dreams did I think I would have another baby so close to Huey let alone be married and actually happy and secure with a guy. A guy that I know loves me, scares and all. God is good & knowing your truth and worth is so good. Chicks stick at it in your valley… don't loose who you are and what you stand for because that's what will keep you climbing & the mountain top feels soooooooo sooooooooo soooooo GOOD ??

A post shared by ★★ABBY PLESTED ★★ (@abbyplested) on

This is Houston being Maui ? I don't remember the last time he let me put a shirt on him…because Maui ain't wear shirts mum ?

A post shared by ★★ABBY PLESTED ★★ (@abbyplested) on

Een blauwe of roze babykamer is leuk, maar heel eerlijk: wel een tikkie afgezaagd. Deze babykamers zijn een stuk origineler en zouden we stuk voor stuk zó overnemen.

Wat vind jij: better safe than sorry of moeten kinderen zo snel mogelijk leren van hun fouten? Praat met ons mee op Facebook!

 

The Daily Mail

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder van twee weigert haar huis ‘babyproof’ te maken om bijzondere reden
Sluiten