Susan Dalstra
Susan Dalstra De baby 4 sep 2017

Moeder vindt middenin overstroming haar baby terug dankzij social media

Voor Da’Jauh Hennix werd afgelopen week de nachtmerrie van iedere moeder werkelijkheid: ze raakte haar baby kwijt, middenin de overstroming die Houston al dagen in z’n greep houdt. 

Hennix zat tot haar nek diep vast in het water met haar 8 maanden oude baby Paige. Terwijl ze door het water waadde met kind en al, deed ze wat iedere moeder op dat moment zou doen: haar kind overhandigen aan een vreemde die het (hopelijk) kan redden. Op dat moment werden zij en haar baby middenin de overstroming van elkaar gescheiden. Twee dagen lang was ze haar meisje kwijt, tot de man die haar redde ze weer met elkaar herenigde dankzij de goedheid van mensen die het bericht deelden op social media.

Zwarte truck

De man in kwestie heet Clark en was met een eigen bootje de omgeving aan het scannen toen hij Hennix met haar dochtertje zag. ‘Ik hoorde mensen ‘baby!’ schreeuwen. Ze hield de baby omhoog terwijl en ik zag hoe ze kopje onder ging terwijl ze op een hogere plek probeerde te komen. Hennix geeft toe dat ze doodsbang was, maar zich getroost voelde toen hij beloofde haar baby onder te brengen in een zwarte truck aan het einde van de straat. Maar zo simpel was het niet. ‘We waren nog aan het lopen toen aan het einde van de straat heel veel zwarte trucks stonden.’

LEES OOK: Een ode aan de millenial vader: 7 x waarom hij een held is

Facebook

Uren later kwam Hennix aan in een opvang… zonder haar dochter. Compleet verslagen, zoals iedere moeder zou zijn. In de angst dat ze haar dochter was verloren in de overstroming, wendde ze zich tot Facebook. Ze deelde een dochter van Paige en vroeg mensen naar haar uit te kijken. Clark besloot, godzijdank, op dat moment hetzelfde te doen. Hij deelde een foto van zichzelf met het slapende meisje in zijn armen. Die foto werd meer dan 23.000 keer gedeeld.

‘Geweldige moeder’

Met succes: twee dagen later kon Hennix haar meisje weer in de armen sluiten. Ondertussen had Clark ontzettend goed voor haar dochter gezocht. ‘Ze had een nieuw dekentje, ze was droog, ze was gevoed. Toen ik haar terugkreeg, sliep ze.’ Clark heeft op zijn beurt enorm veel bewondering voor haar. ‘Ze is het perfecte voorbeeld van een geweldige moeder. Ze heeft niet één keer om hulp gevraagd, ze zei alleen: red mijn baby.’

En in deze tijden is het extra geruststellend om te weten dat er nog een heleboel goede mensen zijn op de wereld.

Ouders geven baby die werd geboren tijdens de zonsverduistering heel bijzondere naam.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder vindt middenin overstroming haar baby terug dankzij social media
Sluiten