De baby 30 jun 2017 Susan Dalstra

Moeder vertelt eerlijk dat het ouderschap zwaar kan zijn

Als je je door Instagram laat leiden, kun je je als nieuwbakken moeder soms knap eenzaam voelen. Alsof alle andere ouders zich fluitend door het ouderschap manoeuvreren terwijl jij je voelt alsof je in een geïsoleerd universum van poepluiers en gebroken nachten leeft. Sara vertelt dat zij het ouderschap zwaar vindt en waarom.

Sarah Cottrell weet precies hoe het voelt. Terwijl ze tot haar knieën in de was van een week oud stond en borstvoeding gaf terwijl haar twee kleuters stonden te gillen, stond ze op het punt van een zenuwinzinking. Sarah wendde zich tot Facebook en besloot daar onder een selfie van haar uitgebluste hoofd te delen hoe zwaar het moederschap soms kan zijn. Haar eerlijke woorden gingen binnen de kortste keren viral.

Huilen

“Dit is hoe ik er nu uitzie”, begint ze haar verhaal. “Ik doe m’n best m’n haren niet uit m’n hoofd te trekken. Ik probeer de was waar ik gisteren aan begonnen was af te maken en de afwas te doen (we hebben geen vaatwasser want ík ben de vaatwasser). Mijn oudste zoon bonkt tegen de muren, mijn middelste kind stootte net zijn hoofd terwijl hij op ontdekkingstocht was in de linnenkast en heeft nu een ei op z’n hoofd en de baby – die je hier ziet – krijgt tandjes of probeert te testen of hij na lang genoeg gillen mij aan het huilen krijgt.”

En dat is pas het begin van haar relaas.

LEES OOK: Wonder Woman-actrice deelt eerlijke foto na slapeloze nacht

Niet #blessed

“Iets gedaan krijgen in dit huis is duizelingwekkend. Ik heb niet gedoucht, niet gegeten en ben niet aangekleed en het is al twee uur ‘s middags. En weet je? Op dit moment voel ik me niet #blessed. Ik voel me gefrustreerd en moe. Maar dat is het ouderschap, toch? Het is een bizar avontuur dat meestal belonend is, maar wordt gepokt en gemazeld door shitty dagen als deze. Dit zijn de ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’-dagen. Ik berg deze momenten op in mijn hart voor dagen waarop ik mezelf eraan moet herinneren dat ik ook maar één persoon ben. Net als iedere andere moeder doe ik mijn best het goed te doen. En ik verpest het zeker meerdere keren per dag compleet.”

Liefde

“Ik zal nooit binnen de lijntjes van het ouderschap kleuren”, vervolgt Sarah. “Maar ik hou van mijn kinderen met heel mijn hart. Op dit moment staat het aanrecht vol met vaat, is er minstens één kind aan het zeuren en ruik ik vaag plas en braaksel (vraag maar niet), maar dat grote gevoel van liefde is alles wat ik heb. En dat noem ik een gewin.”

Sarah kan rekenen op ontzettend veel virtuele steun van andere moeders die zich in haar verhaal herkennen. “Niemand weet echt hoe moeilijk het is om een ouder te zijn tot je er een bent”, besluit ze.

Ook klaar met alle gefilterde roze wolk-babyberichtjes? Dit Instagaramaccount toont het echte moederschap.

Babble

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder vertelt eerlijk dat het ouderschap zwaar kan zijn
Sluiten