De baby 7 sep 2017 Susan Dalstra

Moeder van 4 bewijst: oordeel niet als je iemand nog nooit hebt gesproken

Het schoolplein is een jungle -en dat heeft niks te maken met de kinderen. Daar weet mommy blogger Constance Hall alles van. Omdat ze genoeg heeft met alle roddel en achterklap, besloot ze een persoonlijk verhaal te delen. 

Constance is zelf de eerste die toegeeft dat ze zich schuldig maakte aan roddelen en veroordelen. ‘Iedere dag zag ik een vrouw op het schoolplein. Ik weet niet wat het was met haar, maar ze reed een mooie auto, hield haar kin hoog in de lucht en had iedere dag geföhnd haar. Ze sprak met een deftig accent, droeg mooie kleding en sprak amper met me’, schrijft ze.

Opgezwollen gezicht

‘Daar stond ik, met m’n borsten buiten boord omdat ik de baby’s aan het voeden was. Ik rook naar uitgedroogde melk, had dof haar, een opgezwollen gezicht als gevolg van een ochtend in tranen en droeg geen schoenen. Het was alsof zij op de aarde was gezet om mijn onzekerheden te verergeren.

LEES OOK: 7 tips om jezelf te blijven in je nieuwe rol als moeder

Reality-check

Dus ik deed wat een hoop vrouwen doen en knoopte een ‘gesprekje’ over haar aan met een andere moeder, deels omdat ik geïntrigeerd was en deels om mijn verwilderde zelf beter te doen voelen. Maar de andere moeder gaf me een grote reality-check: praat mét haar, niet over haar.

AA-meetings

Dus op een dag besloot ik met haar te praten. Ik zat naast haar op het bakstenen muurtje. Zo ontdekte ik dat ze een ex-verslaafde is die AA-meetings houdt om andere vrouwen die worstelen met verslavingen te helpen. Ik ontdekte dat ze problemen had met haar huwelijk, haar kinderen en haar gezondheid net als wij allemaal. Ik ontdekte dat ze een miljoen dingen is, waarvan arrogant er niet één van is.

Ze is een van de inspirerendste vrouwen die ik ken. Blijkt dat ik ook een zelfverzekerd uiterlijk heb. Blijkt dat terwijl ik mijn eigen leven haatte en niet het zelfvertrouwen had met die prachtige moeders te praten, zij dachten dat ik te cool voor ze was.

Beste vriendinnen

Die moeder is nu een van m’n beste vriendinnen. We bitchen samen over onze mannen, onze kinderen en lachen de hele tijd. Nu ik de nieuwe ben op school, weet ik dat er een hoop mensen zijn met een mening over me. Omdat een hoop van die roddels bij mij terecht zijn gekomen, wil ik alle moeders graag aan het volgende herinneren: praat met de vrouw, niet over haar.’

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Facebook

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder van 4 bewijst: oordeel niet als je iemand nog nooit hebt gesproken
Sluiten