Moeder test veiligheid autostoeltje met kind en al

Muriel Oonincx 27 mrt 2017 De baby

Het mag er dan grappig uitzien: een moeder die haar kind op z’n kop in een autostoeltje houdt. Dit zijn niet zomaar lollige foto’s, maar foto’s waarmee deze moeder een belangrijke boodschap willen overbrengen: het belang van de veiligheid van autozitjes.

Op de twee foto’s, die moeder Rachel McNamara op haar Facebook pagina deelde, zien we hoe ze het autostoeltje hoog boven haar hoofd tilt en achterover naar beneden laat ‘vallen’. Haar boodschap: Ouders, denk er goed over na hoe je je kindje vastmaakt in de auto. Zitten ze ook veilig ingesnoerd als de auto over de kop zou gaan in een ongeluk?

LEES OOK: 7x superleuke dingen om met je baby te doen

After strapping your child into their car seat, ask yourself if you'd be comfortable flipping it upside down. Remember…

Geplaatst door Rachel McNamara op vrijdag 17 maart 2017

Veiligheidstips

Nu hoef je niet direct je baby in z’n autostoeltje te zetten en gekke capriolen uit te gaan halen om de veiligheid van het zitje te testen, maar het is wel goed om eens stil te staan bij de veiligheid van je kindje in de auto. Zo adviseert Rachel: lees altijd de gebruiksaanwijzing van het autozitje goed door en zorg ervoor dat de gordels van het autostoeltje altijd strak zijn aangetrokken (ter hoogte van je baby’s schouders en niet gedraaid). Afhankelijk van welk type bevestiging jouw stoeltje heeft (Isofix of niet) dient het autostoeltje verder altijd stevig vast te zitten met weinig speling.

Nog wat tips

Ook belangrijk: ga niet te snel over van een achterwaartse zitting naar een voorwaartse. Je denkt misschien dat de voetjes van je kind snel groeien en in de weg gaan zitten als ze zo geplaatst zijn dat ze naar de achterbank kijken. Niet nodig, benadrukt Rachel op basis van advies van experts. In koude periodes is het ook van het grootste belang dat je de dikke kleding, zoals skipakjes en winterjassen uitdoet als je je kind in de auto zet. Je baby zit met fluffy kledinglagen niet strak genoeg vast. Iets wat veel ouders niet weten.

Dat Rachel ouders flink aan het denken heeft gezet en dat dit wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de circa 10.000 Likes die het bericht al heeft. Iets wat Rachel trouwens helemaal niet zag aankomen. Ze grapt dat ze een betere outfit had aangetrokken als ze had geweten dat de foto’s de hele wereld over zouden gaan. Haha!

Over baby en vervoer gesproken. Wist je dat er super handige hacks voor de buggy bestaan? Deze 10 handige hacks voor de bugg moet elke ouder weten.

Babble

Reageer op artikel:
Moeder test veiligheid autostoeltje met kind en al
Sluiten