Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar De mama 25 sep 2017

Moeder schrijft een ontroerende brief voor haar dochters’ eerste keer naar het kinderdagverblijf

Hoe gek ook, er komt een tijd dat je zwangerschapsverlof erop zit. Misschien kies je dan voor een oppas of breng je je baby naar het kinderdagverblijf. Op Pregnant Chicken schrijft moeder Ashley Gilis een brief aan haar dochter. Speciaal voor haar eerste dag naar de kinderopvang. Een ontroerende brief over die eerste keer loslaten.

Aan mijn lieve dochter nu je voor het eerst naar de kinderopvang gaat,

Veertien weken lang was het alleen jij en ik. Sommige ochtenden sliepen we zo lang als we wilden. We maakten ons niet druk om onnodige dingen als de tijd en schema’s. Op andere ochtenden waren we juist in no time de deur uit om avonturen te beleven bij de plaatselijke mom groups.

Maar deze ochtend maak ik je wakker en is het anders. Ik heb niet mijn yogabroek en t-shirt aan en mijn haar zit ook niet een rommelige knot. Ik ben zakelijk gekleed, mijn haar is gedaan en ik heb make-up op. Maar hier merk jij niks van want voor jou ben ik mama. Met tranen in mijn ogen, kleed ik je aan. We lachen samen en ik bewonder hoeveel je al gegroeid bent in de afgelopen 14 weken.

Ik zet je in de auto, net als de meeste ochtenden. Maar vandaag gaan we niet naar het park of de bibliotheek. Vandaag ga ik je voor het eerst bij iemand laten die je nog nooit ontmoet hebt, op een plek waar je nooit eerder geweest bent. Tijdens de rit vertel ik je hoeveel ik van je hou en hoe ik je de hele dag ga missen. Ik kan niet stoppen met huilen, maar ik probeer het voor je te verbergen zodat ik je niet van streek maak.

LEES OOK: Moeder schrijft open brief: ‘Dit is waarom ik extra tijd wil met mijn baby’

Het is waarschijnlijk het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan. Het moeilijkste is, dat ik je niet uit kan leggen dat mama straks weggaat maar om vier uur weer terug komt om je op te halen van het kinderdagverblijf. Ik kan je niet uitleggen dat het goedkomt en dat je heel veel vriendjes gaat maken.

Ik wil dat je weet dat wanneer je bij het kinderdagverblijf bent, je speelt met je vrienden, dutjes doet in je schommel en heerlijke melk drinkt die ik uren heb staan kolven. Alles wat ik doe is uit liefde voor jou.

Heel veel plezier. Wees dapper, speel met alle kinderen en leer zoveel als je kan. Weet dat je een liefdevolle papa en mama hebt die niet kunnen wachten om je op te tillen en de rest van de dag met je door te brengen.

ik zal de hele dag aan je denken en ik houd van je met heel mijn hart,

Liefs,
Jouw Mama

Wil jij zelf ook een mooie brief schrijven aan je baby en deze met ons delen? Lees hier hoe je mee kunt doen.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Pregnant Chicken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder schrijft een ontroerende brief voor haar dochters’ eerste keer naar het kinderdagverblijf
Sluiten