Brief van moeder to be aan vrouwen die alleen maar kunnen dromen van een zwangerschap gaat viraal

Als je zwanger bent, wil je dit natuurlijk met de hele wereld delen. Voor vrouwen die maar niet zwanger worden of een miskraam hebben gehad, kan zo’n bericht behoorlijk pijnlijk zijn. Deze mama to be weet daar alles van en schreef daarom een lieve brief aan al deze vrouwen.

Ze schrijft op haar Facebook pagina. ‘Aan de vrouw die mijn zwangerschapsaankondiging haat, ik weet hoe het voelt. Het is hartverscheurend. Want ik was ook ooit die vrouw. Het spijt me dat mijn bericht dit ook weer in je losmaakt. Het spijt me dat je dit doormaakt en ik weet dat het niet eerlijk is. Maar laat dit je niet definiëren. Laat bittere en jaloerse gevoelens je niet in de weg zitten. Ik weet dat je hart in miljoenen stukjes breekt, terwijl je blij probeert te zijn voor de ouders to be.’

LEES OOK: Van tranen tot geluk: 8 vrouwen over hun kinderwens

‘Dit is voor de vrouw die vanochtend weer naar een negatieve zwangerschapstest keek. Voor de vrouw die niet begrijpt waarom het bij haar zo moeilijk moet gaan. Voor de vrouw die een baby verloren heeft door een miskraam of andere hartverscheurende omstandigheden. Deze brief is ook voor de vrouw bij wie het maar niet lukt om een kindje te adopteren. En voor de vrouw die voor een tweede kindje wil gaan, maar bij wie dat niet lukt. Ik houd van jullie.’

Goede afloop

Ze wil de vrouwen een hart onder de riem steken en laten zien dat het uiteindelijk goed kan komen. Ze plaatst haar eigen verhaal in een gedicht:

476 dagen van onvruchtbaarheid
Duizenden dollars aan ziekenhuiskosten
11 maanden een behandeling met Clomid
Injectie na injectie
Doktersvoorschrift na doktersvoorschrift
Echo na echo
Honderden keren geprikt worden met een naald
5 IUI behandelingen
Maanden aan mislukte behandelingen
En 2 roze streepjes om mij te herinneren aan mijn geloof in God en dat het elke seconde waard was.

Ambers’ hele brief lees je hier:

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een miskraam. En het ligt meestal niet aan jou.

foto Amber Stone Williams

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Brief van moeder to be aan vrouwen die alleen maar kunnen dromen van een zwangerschap gaat viraal
Sluiten