Kun je raden waarom deze mama-blogger bijna deze foto niet durfde te posten?

Social media en kinderen zijn altijd een tricky combinatie. Voor je het weet plaats je een onschuldige foto van je kind in een bikini en word je ineens over de hele wereld van kinderporno beticht. Nou gebeurt dat natuurlijk niet zo snel, maar het is altijd goed om kritisch na te denken wat je op social media plaatst. 

Nu is dat totaal niet de reden van mama-blogger Olivia White om te twijfelen of ze deze foto van haar en haar dochter online zou plaatsen. Nee, haar reden was iets wat elke moeder (of vrouw) wel zal herkennen. Olivia: “Ik plaatste de foto bijna niet, omdat ik haat hoe mijn buik eruit ziet”.

Postief

Ze vervolgt: “Zo goed als ik probeer om zelfverzekerd te zijn en positief over hoe ik er uitzie, het is nu eenmaal niet een schakelaar die ik aan of uit kan zetten. Ik heb goede dagen en slechte dagen. En dus niet altijd 110 procent gelukkig over mezelf”.

LEES OOK: Moeder doet smeekbede: maak alsjeblieft een foto van mij en m’n gezin

Uiteindelijk besloot ze toch de foto te plaatsen, omdat de mooie herinnering sterker was dan haar haat voor haar buik. “Je moet jezelf gewoon eraan blijven herinneren dat je fantastisch bent. Het maakt niet uit wat andere mensen zeggen, of wat dat gemene stemmetje in je brein tegen je zegt.”

Zonder gêne

De mama-blogger werd overspoeld door positieve reacties na het plaatsen van haar eerlijke verhaal. Maar haar hart brak toen ze het verhaal van een specifieke volger hoorde. De moeder in kwestie was net haar zoons van 18 en 20 kwijt geraakt door een auto ongeluk. Olivia: “Zij heeft me ervan overtuigd dat ik dit soort foto’s gewoon zonder gêne moet plaatsen, juist omdat zij zelf zoveel spijt heeft nu dat ze in het verleden dit soort foto’s niet gemaakt heeft door schaamte voor haar lichaam. Mijn hart brak in een miljoen stukken toen ik dat hoorde. Ik kreeg tranen in mijn ogen, het kwam echt even binnen.”

Maken die foto’s

Dus laten we een afspraak maken met elkaar. En zijn duizend dingen waarom je mag twijfelen, om een foto met je kinderen wel of niet te plaatsen, of zelfs te maken. Maar die reden mag nóóit een vetrolletje (of twee, of drie, of voor ons part 3000) zijn. Daar is het gewoon écht niet belangrijk genoeg voor. En nu heeft ondergetekende daar net zo goed nog een lange weg voor te gaan hoor. Maar laten we het in ieder geval proberen.

8 onverwachte dingen die er aan je lichaam veranderen na de bevalling

Reageer op artikel:
Kun je raden waarom deze mama-blogger bijna deze foto niet durfde te posten?
Sluiten