Susan Dalstra
Susan Dalstra De baby 6 sep 2017

9 dingen die iedere moeder doet op Instagram

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij koesteren een haat-liefdeverhouding met Instagram. Aan de ene kant is het een fijne plek om even te ontsnappen aan de waan van alledag, maar tegelijkertijd steekt je eigen leven soms wat schril af naast die parade van perfecte plaatjes. 

Natuurlijk weet je wel dat iedere foto nauwkeurig is uitgekiend. Dat er 323 foto’s aan vooraf gingen, dat er zorgvuldig een filter (of twee) is gekozen en dat plaatje ook maar een momentopname is. Maar ja; als je tot je nek in de poepluiers zit na gebroken nacht nummer zoveel, wil je liefst in huilen uitbarsten als je zo’n geënsceneerd kiekje van een ogenschijnlijk perfecte moeder onder je neus krijgt. Vermijden dus die hap als je even niet helemaal heppiedeppie bent. Dat, en nog 9 dingen die je beter niet meer kan doen op Instagram:

1. Je eigen rommelige huis vergelijken met het huis van een ander

Het is bijna een onmogelijke opgave om je ellendig te voelen als je zo’n gestyled, opgeruimd interieur zit terwijl jouw huis eruit ziet alsof de Derde Wereldoorlog er zojuist is uitgebroken. Het ding is alleen dat jouw huis er niet schoner op wordt als je het vergelijkt met dat van die Instagram-babe. Misschien heeft zij wel meer hulp, meer geld, of gewoon meer tijd. Weet jij veel.

2. Je schuldig voelen als je #fitmom posts ziet

Alsof het nog niet pittig genoeg is te wennen aan je lichaam na de bevalling, word je ook nog eens geconfronteerd met al die fanatieke moeders die aan de gewichten hangen en ontbijten met groene smoothies. Pluim voor alle types die hun babykilo’s eraf squatten, maar de moeders die jaren na de bevalling nog zwanger lijken (en who cares), kunnen beter even de andere kant op kijken.

3. Onsmakelijke babyfoto’s delen

Kijk, iedereen moet natuurlijk lekker zelf weten wat ‘ie op Instagram zet en het is best verfrissend om ook af en toe een minder perfect plaatje te zien, maar even… niemand kijkt graag naar een geëxplodeerde luier – ook al lacht je baby er nog zo lief bij.

LEES OOK: Deze té schattige tweeling verovert Instagram, en wij snappen wel waarom

4. Denken dat je faalt omdat je leven niet insta-pefect is

Instagram en Pinterest spoelen over van de creatieve doe-het-zelf ideeën met zelfgefabriceerde knuffels, opgeknapte vintage meubels voor in de babykamer, houten hobbelpaarden en dat soort gekkigheid. Hartstikke fotogeniek, maar dat jij jezelf het gedoe bespaart en shopt bij Ikea en Intertoys maakt je geen slechte moeder.

5. Nostalgisch worden bij iedere babybuik en pasgeborene

Ook al zit je nog in de luiers of ben je er nét uit: de kleinste babybump en al die opwinding die daarbij komt kijken, kan je zomaar het gevoel geven dat je je man meteen wil bespringen om nog een liefdesbaby te maken. Wat je dan even niet ziet op de Instagram zijn de braakneigingen die je hebt iedere keer wanneer je kaas ruikt, de opgezwollen voeten, rare uitslag op je lijf en het negen maanden lange gebrek aan wijn. Klinkt het opeens toch een stuk minder aantrekkelijk…

6. Sippen wanneer je niet op zo’n exorbitante vakantie kan

Van die ouders die hun baby gewoon in een backpack stoppen naar Vietnam/Colombia/Verweggistan om daar ontspannen vakantie te vieren… hoé dan? We vinden het heerlijk om af en toe een beetje te mijmeren bij die reisfoto’s,  tot we beseffen dat er precies nul tripjes op de planning staan – en daar voorlopig ook geen verandering in komt.

7. Je partner vergelijken met andermans partners

Dat jouw man er niet uit ziet als Thor, je niet ieder weekend verblijdt met ontbijt op bed en verse bloemen betekent niet dat hij geen geschenk uit de hemel is. Bovendien: grote kans dat die zogenaamde droompartner op Instagram stinkvoeten heeft, snurkt of geen poot uitsteekt in bed. Wees gewoon blij dat je de liefde van je leven naast je hebt.

8. Je kinderen vergelijken met andere kinderen

Op Instagram zijn alle kinderen dotjes. Schattige alleskunners in hippe kleertjes die zichzelf nooit in een driftbui op de grond werpen middenin de supermarkt. Baby’tjes die de hele nacht doorslapen, meteen begrijpen hoe borstvoeding werkt en vanaf moment één al zelfstandig naar de wc gaan – bij wijze van. Maar als het nog niet duidelijk genoeg was: alles op Instagram kun je met een (flinke) korrel zout nemen. En vergelijk je kinderen nooit (nooit!) met die van een ander, want dat spel kent alleen maar verliezers.

Wel heel leuk op Instagram: deze moeder die haar zwangerschap op hilarische wijze vastlegt.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 dingen die iedere moeder doet op Instagram
Sluiten