De mama 12 sep 2017 Soraya Vogelaar

Moeder bevalt binnen elf maanden van drie kinderen en maakt met haar buikfoto een statement

De Australische moeder Eliza Curby bevalt binnen 11 maanden van drie kinderen. Dat haar lichaam er na de bevalling niet zo strak meer uitziet, deert haar niet. Sterker nog, ze deelt haar buikfoto met de wereld.

Eliza beviel in januari 2016 van haar dochtertje. Amper zes weken later kwam ze erachter dat ze opnieuw zwanger was, dit keer van een tweeling. Na de geboorte van haar zoontjes was de huid op haar buik uitgerekt. Eliza besluit dan dat ze zich er niet door laat kisten. In plaats van zich te bedekken onder een laag kleding of te schamen voor haar nieuwe lichaam, besluit ze haar lichaam te eren voor alles wat het haar gebracht heeft.

Met als resultaat dat ze een buikfoto op het internet deelt. Ze laat haar buik na de zwangerschappen zien om op die manier andere vrouwen te inspireren en ervoor te zorgen dat elke vrouw lekker in haar vel zit.

Geen schaamte

Aan Scary Mommy vertelt ze: ‘Ik schaam me niet voor mijn lichaam en ik wil dat andere vrouwen zich ook beter voelen over hun lichaam na de bevalling. Als ze er niet uitzien als Beyonce of Kim Kardashian, wil ik dat ze zich aangemoedigd voelen om lekker in hun vel te zitten. Omdat beroemde vrouwen drie weken na de bevalling al een strak lichaam laten zien en een onrealistisch beeld schetsen. Ik zit lekker in mijn vel, zelfs al is er heel veel van.’

Just because.. Because I’m not embarrassed of the scars my body now carries. Because I’m proud of what my body has done for me. Because many women feel the need to hide it. Because famous women post “look at my body just three weeks postpartum” and portray unrealistic images of what it means to be a mother. Because I feel beautiful in my own skin – even if there’s alotttt of it! Because beauty takes many forms. Because I can. Because you should also be proud. This is me… because I love my body. : : : : : #twinmum #twinmom #twinning #twinboys #twingenuity #threeundertwo #threeinonemum #threeunderone #twinpregnancy #twinpregnantbelly #pregnant #pregnancy #pregnantbelly #postpartumbody #realbody #motherhood #motherofthree #postpartum #proudmum #loveyoubody #loveyourbodyweek @women.of.treign #stretchmarks #bodylove #baby #babybump #babybumplove #beproud #realshit #berealwithme #honesty

Een bericht gedeeld door Eliza Curby @curbye (@twingenuity.co) op

LEES OOK: Wow! 14x ijzersterke bevallingsfoto’s die de kracht van vrouwen laat zien

Ze eert haar post-zwangerschaps lichaam en dat van andere moeders door een buikfoto op Instagram te plaatsen. Ze schrijft erbij: ‘Ik schaam me niet voor de littekens die nu op mijn lichaam te zien zijn. Ik ben trots op wat mijn lichaam voor mij gedaan heeft. Omdat veel vrouwen het gevoel hebben dat ze hun lichaam moeten verstoppen.’ Eliza sluit haar bericht af met de mooie woorden: ‘Omdat schoonheid vele vormen kent. Gewoon omdat het kan. En ook omdat je zelf ook trots kan zijn op jouw lichaam. Dit is wie ik ben, omdat ik van mijn lichaam houd.’

Ook tijdens de zwangerschap zijn de buiken prachtig en kunnen ze ook flink van elkaar verschillen. En dat verschil ziet er zo uit..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Twingenuity

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder bevalt binnen elf maanden van drie kinderen en maakt met haar buikfoto een statement
Sluiten