De mama 4 mei 2018 Marleen Staal

Modetrends waar je als moeder makkelijk aan mee kan doen

In elkaar gezakte kaassouflé. Dat is misschien wel de enige manier om jouw lichaam na de bevalling te omschrijven. Geen nood. Met deze modetrends loop je er tóch nog een beetje gezellig bij. En al deze trends zijn ideaal om je nog niet zo perfecte post partum lichaam te verhullen.

Mama modetrends

Als new mom kun je er eerlijk waar heel hip en hot bij lopen. Oké, dat hot misschien nog niet, maar maak het je lijf niet te moeilijk. Het heeft het zwaar gehad. In plaats van jezelf in een kokerrok te persen, probeer deze modetrends eens uit!

Mom Jeans

De naam zegt het al. Dus, do we need to say more? De mom jeans is een spijkerbroek die wat wijder bij de heupen valt en recht toe loopt bij je enkels. Het beetje buik en vet op de heupen dat je nog met je meedraagt, wordt zo mooi verhuld.

Bron

Birckenstocks

Het lelijke eendje onder de slippers: Birckenstocks. Misschien niet het mooiste, maar wel het meest geliefde schoeisel voor de hete dagen. Zeker als nieuwbakken moeder kun je zo’n paar wel onder je voeten gebruiken. Je kan er uren op lopen, ondersteunen je voeten op de juiste plekken en je kan ze met alles combineren. Van een jurk tot spijkerbroek.

Bron

Het kleine zwarte rugtasje

Liep jouw moeder vroeg ook met haar little black backpack rond? Het zwarte rugtasje is hartstikke terug. Die luiertas is heel handig, maar schreeuwt nou niet bepaald ‘fashion victim’. Dus luiertas om de wagen, tasje op je rug. Want in dat kleine rugtasje kun je mooi je sleutels, portemonnee en haarelastiekjes kwijt. Scheelt eindeloos gegraai en gezoek tussen de toetendoekjes en luiers.

Bron

Overslag jurk

Vorig jaar schoten de schattige bloemenjurkjes als madeliefjes uit de grond. Toen zat je waarschijnlijk midden in de zwangerschapsmode, maar deze zomer kun je aan deze trend mee doen. Wat deze jurkjes gemeen hebben? Een overslag. Die benadrukt je borsten en verhult je buikje. En als je er eentje met een opvallend printje kiest, hoef je verder niks meer aan je outfit te doen.

Bron

Badpak

Draag er het liefst eentje met een zo diep mogelijk decolleté. Waarom? Zolang je borstvoeding geeft is dat a) heel handig en b) er mag best een beetje gepronkt worden met je nu nog vollere borsten. Laat die pluspunten zien!

Bron

Lange kimono

Een gewone blazer zal waarschijnlijk te strak om je armen zitten. Bewaar die voor als de zwangerschapskilo’s er af zijn. Investeer nu in een mooie lange kimono, het liefst van lichte stof. Die valt soepeltjes om je schouders en je kan hem aan op een spijkerbroek met een T-shirt, gooi ‘m over je badpak als je dreigt te verbranden of draag hem over een zwart jurkje voor ‘s avonds.

Bron

Streepje voor

Het streepje is nooit uit geweest. Soms verdwijnt hij even naar de achtergrond, maar deze zomer mogen alle soorten streepjes (en eigenlijk alle soorten printjes) met elkaar gecombineerd worden. Tip: een verticale streep maakt je langer én slanker. Combineer ‘m met je kimono en je bent een ultieme fashionista.

Bron

Wijde pijpen

Als er nog geen vrede heerst in het oorlogsgebied daar beneden, is deze trend je op het lijf geschreven. Wijde pijpen waren een hit bij de hippies in de jaren ’70 en ze zijn nu nog hipper dan ooit. Zeker de varianten van linnen of luchtig katoen zijn perfect voor het warme weer. En je kunt mooi je bevallige dijen camoufleren.

Bron

Tuinbroek

Draag er toffe sneakers onder of combineer je tuinbroek met ballerina’s en een schattig blouseje als je een avondje uit gaat. Geen buikje te zien, maar opvallen doe je zeker. Op de juiste manier.

Bron

Jumpsuit

Het zusje van de tuinbroek: een jumpsuit! Zo’n eentje met een mouwtje en het liefst ook met wijde pijp. Je hoeft niet lang na te denken over een complete outfit en je kunt je er heerlijk vrij in bewegen. Handig als je een actieve baby hebt.

Bron

Plateauzolen

Hakken zijn niet een girls best friend, maar plateauzolen? Die zijn onze vrienden voor het leven. Gratis een paar centimeter erbij, glamorous all the way en geen gedoe met zwikkende enkels, blaren en vermoeide tenen.

Bron

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Modetrends waar je als moeder makkelijk aan mee kan doen
Sluiten