De baby 22 nov 2017 Daphne de Groot

Mishandelde hond is doodsbang voor iedereen behalve deze baby (en dat is te lief)

Het is mooi om te zien hoe dieren en kinderen (zelfs baby’s!) elkaar aan kunnen voelen. Deze hond, Nora, werd zo ontzettend mishandeld door haar vorige eigenaar dat ze bang was voor zo ongeveer elk levend wezen. Totdat ze geadopteerd werd door Elizabeth.

“We kregen Nora een jaar voordat we kinderen krijgen. Ondanks dat ze was mishandeld, zag ik haar lieve en zachte aard. Ik wist zeker dat ze een geweldige gezinshond zou zijn als de tijd rijp was. En ze stelde absoluut niet teleur”, vertelt Elizabeth.

Niet meer bang

Inmiddels hebben Elizabeth en haar man een flink gezin, met drie kinderen, drie asielkatten en drie asielhonden. Maar toen haar zoon Archie geboren werd, was het voor hem en Nora liefde op het eerste gezicht. “Archie is een extreem relaxte en vrolijke baby en alle dieren reageren daar goed op. Nora is bang voor zo’n beetje alles, maar niet voor Archie. Ze is helemaal weg van hem!”

LEES OOK:  15 x schattige foto’s van baby en hond, die samen een dutje doen 

Onafscheidelijk

Het schattige duo is inmiddels onafscheidelijk. Als Archie in bad gaat, ligt Nora op de badmat te wachten. Als Archie borstvoeding krijgt, wil Nora ook op schoot. Elizabeth besloot het mooie verhaal te delen op Instagram, waar inmiddels 100.000 mensen dit onafscheidelijke duo volgen. Wij vinden het geweldig dat je in de foto’s kunt zien hoe Archie steeds ietsje ouder wordt, maar de vriendschap even hecht blijft als altijd.

Leuk weetje

Wist je dat een hond hartstikke goed is voor de gezondheid van je baby? Dat blijkt uit Canadees onderzoek. Wat bleek? De baby’s die regelmatig contact hadden met honden, hadden twee soorten goede bacteriën in hun darmen. Namelijk Ruminococcus en Oscillosphera. Deze twee bacteriën zorgen ervoor dat er minder kans is overgewicht en allergieën.

 

  

 

Vriendschappen zijn belangrijk. 14 dingen die je ongetwijfeld herkent als je de eerste bent van je vriendengroep die zwanger is 

Wil je niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mishandelde hond is doodsbang voor iedereen behalve deze baby (en dat is te lief)
Sluiten