De mama 24 nov 2017 Sterre Touw

Millennials zijn de beste ouders en dít is waarom

Het lijkt erop dat iedereen denkt dat de millennials technologisch geobsedeerd en alleen maar met zich zelf bezig zijn. Nou… misschien plaats je veel selfies op Instagram, maar dat was ook al zo voordat je moeder werd. Millennials bewijzen dat ze eigenlijk behoorlijk goede en vernieuwende ouders zijn! En dit is waarom.

1. Oudere ouders

De generatie zelf is misschien niet zo oud, maar ze vormen wel de oudste generatie ouders. De gemiddelde leeftijd dat een vrouw haar eerste kind krijgt is aan het stijgen. De gemiddelde leeftijd dat vrouwen in Nederland een kind krijgen ligt rond de 30. Veel vrouwen willen eerst een carrière, voordat ze aan kinderen ‘beginnen’. Dat betekent een hoop extra levenservaring.

2. Geen gebrek aan kennis

Je eigen moeder had toen jij geboren werd hooguit een goed opvoed-handboek of bezocht eens in de maand lezingen over baby’s. Jij spendeert tegenwoordig uren op Facebook, Instagram en internet. Zo zit je gemakkelijk bovenop alles wat te maken heeft met het moederschap. Je leest ouderschap-blogs en je bent lid van tientallen Facebook-groepen over baby’s en alles wat daarbij hoort. Millennials zijn verbonden met elkaar en dat creëert een zorgzame gemeenschap die je ondersteunt bij je taak als moeder.

LEES OOK9x social media dingen die je als millennial moeder herkent

3. Veranderende rollen

De dagen dat papa de hele week moest werken, terwijl mama thuis bleef en fulltime voor de kinderen zorgde liggen achter ons. De vaders van nu nemen de opvoedtaken volledig tot hun verantwoordelijkheid. En nee, niet alleen als babysitter. We zijn co-ouders geworden en een belangrijk onderdeel van onze identiteit bestaat uit het zijn van vader of moeder.

4. Flexen is de toekomst

Een maandag tot en met vrijdag van negen-tot-vijf baan is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Vroeger deden jouw ouders hard hun best om je na hun werkdag te helpen met het maken van traktaties voor je verjaardag. Tegenwoordig werken ouders vaker vanuit huis op hebben ze flexibele werkschema’s. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld ‘s middags een vergadering bij te wonen via Skype, terwijl je kindje onbezorgd zijn middagslaapje doet.

5. Meer levenservaring

Je hebt tijdens je vakanties vast al over de hele wereld gereisd met een backpack op je rug en de mooiste roadtrips gemaakt in een oude hippie-bus. Dit zijn echte millennial-ervaringen; het illustreert het niet willen ‘settelen’. Natuurlijk willen millennials graag een gezin en zijn ze dolblij om thuis te komen bij de kinderen. Echter betekent dat niet dat ze stoppen met het verkennen van de wereld en het verrijken van hun persoonlijke ontwikkeling.

6. Kinderen zijn nummer één

Millennials zijn echt niet zo egocentrisch als iedereen denkt. Natuurlijk draaide het in het verleden wèl vaak om jou, maar nu staan je kinderen toch echt op nummer één. Wanneer millennials vader of moeder worden, verandert de zelfzucht in onbaatzuchtigheid. Je kind kan niets beters wensen dan dat!

LEES OOK: 9x opvoedstijlen waar millenial moeders in uitblinken

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Millennials zijn de beste ouders en dít is waarom
Sluiten