8 mijlpalen om naar uit te kijken als de baby er straks is

Nu je zwanger bent, maak je al genoeg mooie momenten en mijlpalen mee. Maar het is ook heerlijk om alvast te dromen over wanneer je baby er eindelijk is. Dit zijn acht mijlpalen waar je alvast naar uit kunt kijken.

1. Het allereerste moment van huid op huid contact

Ik kan me niet voorstellen dat er een beter gevoel op de wereld bestaat dan het gevoel dat je krijgt als je pasgeboren baby op je buik ligt. De geur die om een pasgeboren baby heen hangt is magisch zo niet verslavend te noemen. En er zijn nog meer redenen waarom huid op huid contact geweldig is.

2. Het eerste lachje

Ik weet dat een baby in het begin nog helemaal niet echt kan lachen maar in die eerste weken hebben ze dat ultiem tevreden koppie als ze met gevulde buik tegen je aan liggen. Oogjes gesloten en dan ineens die mondhoekjes omhoog. Het ultieme bewijs van geluk.

3. De eerste keer dat hij haar papa is

De man is natuurlijk nu al lang haar papa maar de eerste keer dat hij met tranen in zijn ogen haar kleine lijfje in zijn grote handen houdt, zorgt voor pure liefde en verliefdheid. Liefde voor hem en voor haar. Dat jullie samen een mensje kunnen bouwen maakt jullie in mijn ogen tot het meest geweldige productieteam dat er bestaat.

4. Dat je lichaam precies doet wat het moet doen om het kleine mensje te laten groeien

Ik heb bij mijn drie kinderen moeiteloos borstvoeding kunnen geven. Ja, ik weet dat dat een luxe is en niet voor iedereen haalbaar is. Zodra mijn baby’s in de buurt van mijn goed gevulde decolleté kwamen deed mijn lijf zijn werk en werd het kind gevoed of gerust gesteld.

LEES OOK: 6x dit is hoe je zwangerschap je automatisch voorbereidt op het moederschap

5. Het moment dat je moeder je baby voor het eerst ziet

Dat moment dat je jouw twee belangrijkste rollen mag vervullen; die van dochter en die van moeder. Erg bijzonder. Op dat moment ben je op beide rollen even trots.

6. Op je buik slapen

Ok, de eerste twee weken liggen die enorme jopen nog in de weg maar daarna kan je weer in je favoriete houding naast je man kruipen. Op je buik, ein-de-lijk!

7. Het eerste glas wijn!

Ja, ook die mag straks weer! Tijdens de zwangerschap ben je een 0 % gebruiker. Des te beter smaakt die eerste slok straks.

8. De eerste keer naar buiten

Van een dag op stap gaan met de baby wordt vast het hele gezin blij. Toch best een wonderlijk moment, dat eerste echt uitje samen in de buitenlucht. Met de volgende tips ga je samen heerlijk op avontuur!

Dit artikel is geschreven door Jitra Janssonius

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 mijlpalen om naar uit te kijken als de baby er straks is
Sluiten