De baby 3 jun 2019 Chiara Izelaar

5 natuurlijke middeltjes tegen de schilferige hoofdhuid van je baby

Heeft je baby last van een droge, schilferige hoofdhuid? Dit kan gepaard gaan met een brandend gevoel, irritatie en jeuk. Om de hoofdhuid van je kleintje te behandelen kun je deze natuurlijke middeltjes gebruiken.

Lees ook: Baby’s haren wassen: zo vaak moet het echt gebeuren

1. Olijfolie

Olijfolie verzacht de hoofdhuid van je kleintje en gaat de ontsteking tegen. Ook raken de schilfertjes zo zacht dat je ze gemakkelijk uit je baby’s haartjes kunt kammen. Neem een paar druppeltjes olijfolie om de hoofdhuid van je baby te masseren. Laat de olie een half uurtje intrekken, kam de schilfers uit het haar en was het vervolgens met een milde babyshampoo.

2. Kokosolie

Kokosolie heeft dezelfde verzachtende werking als olijfolie. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Kokosolie is zachter van geur en ruikt erg lekker. Je kunt kokosolie op dezelfde wijze gebruiken als olijfolie.

Lees ook: 11 momenten waarop kokosolie een lifesaver is voor jou én je baby

3. Kammen

Kam de schilfertjes heel voorzichtig uit de haren. Je kunt hier een speciale babykam voor gebruiken, maar een nieuwe tandenborstel met zachte haartjes werkt ook heel goed.

4. Baking soda

Neem een paar eetlepels baking soda en meng deze met dezelfde hoeveelheid water. Breng deze substantie aan op de schilferige hoofdhuid en laat het masker een paar minuten intrekken. Spoel het haar goed uit en was het daarna zoals je gewend bent. Baking soda heeft een antibacteriële werking, ideaal!

5. Luchtbevochtiger

Een droge hoofdhuid is vaak het gevolg van droge lucht. Om de babykamer vochtig te houden kun je een luchtbevochtiger in het kamertje plaatsen.

Lees ook: Haargroei bij je baby: dit is wat je moet weten

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 natuurlijke middeltjes tegen de schilferige hoofdhuid van je baby
Sluiten