De baby 29 aug 2017 Sherita Jager

Met je baby een instawaardige vakantie? Nope!

Op Instagram zie ik de mooiste foto’s van heerlijke strandvakanties langskomen. Na wekenlang kwijlend scrollen, was het mijn beurt. Ik hou van het strand en ik keek dan ook erg uit naar deze zomer. Ik had namelijk een verplicht strandnummertje: Mijn vriendinnetje ging trouwen in Lissabon, hoe cool is dat? Bruiloft, feest én dus ook onze eerste familievakantie. Zó instagramwaardig, toch?

Op vakantie gaan was voor mij altijd een heel relaxte onderneming. Wat bikini’s in een koffer gooien, wat cremetjes erbij, jurkje, broekje en klaar is Sherita. Woorden als vakantiestress kwamen dan ook niet in mijn woordenboek voor. Lang leve het onvoorbereid op vakantie gaan! Maar nu Sherita is veranderd in Moeder, was deze eerste familievakantie goed voor zo’n twee maanden voorbereiding en stress.

Zeven maanden

Het begon met het strand. Want toen de datum en locatie van deze bruiloft bekend werd, rekende ik snel. Dochterlief zou zo’n 7 maanden zijn als vriendinnetje trouwt. Dan kan de kleine kruimel toch al heel wat, toch?

LEES OOK: Moeder legt op hilarische wijze haar zwangerschap vast op Instagram

Ik droomde tijdens mijn zwangerschap dan ook al weg bij schattige blote billetjes in het zand langs de vloedlijn, en zag dochterlief al zelfstandig en lieflijk spelen met zand en een schepje. Ze zou zo’n schattig zonnehoedje dragen en het uitschateren bij elke golf die haar perfecte tenen kietelden. We zouden mooie schelpen zoeken, selfies maken, zandkastelen bouwen en naar de zonsondergang kijken.

Onderplassen

Nu weet ik dat baby’s van 7 maanden oud het zand vooral zien als voedsel, en ze je doodleuk onderplassen als ze geen luier dragen – 2 x op één dag! – En oh ja, dat water van de Atlantische Oceaan is om te huilen zo koud en dat schattige zonnehoedje past ze trouwens ook niet meer. Uiteindelijk zat mijn kind in een foeilelijk blauw pop-up strandtent met een achterlijke babyzonnebril, zag ze wit van de 50+ zonnecrème, had ik plasvlekken op mijn spijkershort, druppelde de melk uit mijn ene borst terwijl de ander er bij hing als een verlept theezakje -net leeggelurkt door mijn schatteboutje, ze lag nu heerlijk te dutten in die lelijke strandtent- en zat er overal zand.

Maar hey, elke fase heeft zo zijn charme. Wij zijn een ervaring rijker en de bruiloft was super. En die instagramfoto’s, ach ja. Daar zijn die filters voor, toch?

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag een fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met je baby een instawaardige vakantie? Nope!
Sluiten