De mama 11 mrt 2018 Soraya Vogelaar

10x dingen die je later meemaakt als je moeder bent van een meisje

Ben je zwanger van een meisje of ben je al moeder van een kleine baby girl? Deze dingen kun je later verwachten als je een meisjesmoeder bent.

Ze wordt een echte girly girl

In dat geval is jouw make-uptasje negen van de tien keer niet meer veilig. Reken maar dat er met jouw lippenstift de liefste vormen op spiegels worden getekend. Ontdekt ze nagellak? Vanaf dat moment kun je professionele nagelstylist op je CV zetten. Vingernagels lakken, teennagels lakken: ze krijgt er geen genoeg van. Zodra ze het zelf kan, gaat ze echt los. Zelfs papa loopt dan rond met gelakte teennagels.

Of een tomboy

Lekker stoer en hartstikke leuk! Als jouw kleine meid niet zo van het tutten en roze is, is dat ook dik prima. De kans is groot dat ze liever in bomen klimt, voetbalt en hutten bouwt. Een jurkje hoef je haar niet in te steken. Maar met een mooie jeans en leuk shirtje maak je haar dolbij.

Jouw kledingkast is niet veilig

Ja, jij bent ook gewoon hartstikke hip als moeder! Als ze nog een kind is, speelt ze vadertje en moedertje in jouw jurk, sieraden en hakken. Vanaf haar tienerjaren en twintigerjaren verdwijnen er vaker items uit jouw kledingkast naar de hare.

LEES OOK: Deze 10 hipster meisjesnamen zijn echt te cool

Papa is haar held

De uitdrukking ‘papa’s kleine meisje’ bestaat niet voor niets. Papa wordt haar eerste echte held. Hij beschermt haar door dik en dun. Geeft haar kusjes als ze pijn heeft. En droogt haar tranen als het nodig is. En als het even kan schrikt ‘ie later heel veel ongeschikte potentiële vriendjes af. 😉

Creatief met kapsels

Knotjes, vlechtjes, staartjes, elastiekjes en schuifspeldjes. Jullie gaan samen de leukste kapsel creëren. Alvast behoeftE aan wat inspiratie? Deze kapsels zijn prachtig en bijzonder.

De fase waarin ze voor het eerst dolverliefd is

Of dit nu is op een tieneridool zoals jij vroeger had bij boybands als *NSYNC. Wie zal eigenlijk de Justin Bieber van de toekomst zijn? Maar het kan ook zomaar dat leuke klasgenootje worden. Spannend, die eerste vlinders in de buik. Jij kan er met je tips en adviezen helemaal van meegenieten.

LEES OOK: #10 Lieve Baby.. ‘ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat jij een meisje was’

Ze heeft vast een collectie van iets..

Van make-up tot speelgoedpoppen of laarsjes en tassen. Het verzamelen kan beginnen. Van parfumflesjes tot badproducten en stijltangen. Tot tientallen posters van haar favoriete band aan de muren. Van alles maar eentje hebben is ook maar saai toch?! Bereid je maar vast voor op een uitpuilende kamer.

Samen bakken

Op zondag samen de lekkerste appeltaarten en koekjes bakken. Zijn jullie allebei niet van die keukenprinsessen? Dan eten jullie samen een kant en klaar gebakje. Jaren later zelfs onder het genot van een kop koffie. 😉

Het eerste gesprek over ongesteldheid

‘Mam er zit bloed in mijn onderbroek!’ Ooit komt dat zinnetje er, of misschien iets anders uitgesproken. Anyway, dan is het moment daar dat je de wondere wereld van het maandelijkse feestje, tampons, maandverband en het vrouw zijn gaat uitleggen. Het duurt nu nog even, maar spannend is het wel.

Het verhaal van de bloemetjes en de bijen uitleggen

Nog zo’n spannende mijlpaal. En ook een hele belangrijke. Maar maak je geen zorgen. Je gaat het vast helemaal goed doen!

Geniet van jouw prachtige meisje!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x dingen die je later meemaakt als je moeder bent van een meisje
Sluiten