6x de meest besproken borstvoedingsfoto’s op social media

Daphne de Groot 16 nov 2017 De mama

Borstvoeding is bijna een omstreden onderwerp. Het is iets prachtigs als het lukt, maar als het om wat voor reden dan ook niet gaat voelen veel vrouwen zich veroordeeld. Ook is er nog steeds veel te doen om publiekelijk borstvoeden, wat nog steeds niet door iedereen als acceptabel beschouwt wordt. (Jij gooit toch ook geen doek over je gezicht heen als je in een restaurant zit? Nou dan). 

Het gevolg is niet alleen dat wij bij Famme Baby zoveel met zoveel mogelijk voorzichtigheid met het onderwerp omgaan, maar ook dat er veel borstvoedingsfoto’s viral gaan. Nou is ‘meest besproken’ natuurlijk een relatief begrip, zeker in dit tijdperk van social media. Maar over deze zes foto’s is in ieder geval behoorlijk veel ophef over geweest.

1. Larissa Waters

Alia Joy is de allereerste baby die gevoed is in het Australische parlement, in mei 2017. De foto’s gingen vervolgens de wereld over. Senator Larissa Water zei hierover: ‘Ik ben zo trots dat mijn dochter de eerste is die gevoed wordt in het parlement. We hebben hier meer vrouwen en ouders nodig. En we hebben meer familie-vriendelijke en flexibele werkplekken nodig, met betaalbare kinderopvang. Voor iedereen.’

2. Jessica Anne Colletti

Op deze foto voedt Jessica Anne Colletti niet alleen haar eigen zoon, maar ook de zoon van een goede vriendin van haar. Op Facebook schreef ze: ‘Ik pas op haar zoon wanneer ze werkt, en ik voed hen allebei nu een jaar. Er is zoveel liefde tussen deze melkbroertjes, we hebben samen een heel speciale band’. Op social media waren de meningen heftig verdeeld. ‘Dit lijkt wel een pornofilm’, schreef een man. ‘Hoe kan het nou ‘vies’ zijn als een baby bij een andere moeder drinkt, maar niet om koeien- of schapenmelk te drinken?’, vraagt een ander zich af.

3. Emma Bond

Emma voedt op deze foto haar premature baby, die twaalf weken te vroeg geboren was. Trots deelde ze de foto op Facebook, waar hij al snel verwijderd werd vanwege ‘naaktheid’ op de foto. Na heftig tegensputteren van de community op Facebook werd de foto later toch alsnog geplaatst door het sociale netwerk.

LEES OOK: Wat cool! Jouw borstvoeding past zich dus blijkbaar aan als je kind ziek is

4. Salma Hayek

De beroemde actrice voedt op deze foto een baby tijdens een trip naar Sierra Leone. ‘Hij had erg veel honger’, zei ze hierover. ‘Ik voedde mijn dochter Valentina nog, maar ik had nog veel melk over dat ik normaal gesproken kolfde. Dus voedde ik de baby.’

5. Anna Young

Op deze badass foto loopt Anna de halve marathon van Salt Lake City, terwijl ze melk kolft voor haar baby. ‘Ik moest om half vijf ‘s ochtends vertrekken en de race startte om kwart voor zeven’, aldus Anna. ‘Ik voedde mijn baby voordat ik vertrok, kolfde na de eerste acht kilometer en heb haar zelf weer gevoed nadat ik over de finishlijn kwam’. ‘Petje af voor haar, wat een superwoman’, reageerde een enthousiaste mede-moeder op Facebook.

6. Maegan Dougherty (fotograaf)

Hoe dan. HOE DAN. De vrouw op deze foto vond het blijkbaar nog niet genoeg om te bevallen, ze vond het geen enkel probleem om haar andere dochter te voedden. Ja. Tijdens de bevalling. Fotograaf Maegan Dougherty maakte het kiekje en plaatste ‘m op haar Instagram.

I love this moment. Big sister was so happy to see her mom and to nurse. And then contractions got longer and more intense.

A post shared by Maegan Dougherty (@maegandougherty) on

Brrr, het wordt weer koud buiten. Met deze 7 geniale borstvoedingshacks kom jij warm de winter door.

Mis jij nog foto’s in dit lijstje? Deel het op Facebook!

Reageer op artikel:
6x de meest besproken borstvoedingsfoto’s op social media
Sluiten