Masseer deze punten om pijntjes van je onrustige baby onmiddellijk te verlichten

Reflexology: klinkt fancy, is hartstikke handig. Door met een simpele massage druk uit te oefenen op bepaalde plekken in het lichaam, kun je op een natuurlijke manier pijn verlichten. Zeker voor je kleine baby die nog niet precies kan aangeven waar hij last van heeft kan dit een uitkomst zijn.

Met deze zes voetmassage-oefeningen van Sharably verlicht je niet alleen pijn bij je baby, hij wordt er ook nog eens hartstikke relaxed van. Zorg voordat je begint dat je baby een goede bloedcirculatie heeft in zijn voetjes. Dit kun je doen door je baby eerst in bad te doen, en hem een kleine scrub te geven. Wedden dat je baby hierna helemaal tot rust komt?

De massage punten:

Voet massage baby dit wil je proberen
Bron beeld: Shareably

1. Hoofdpijn en pijn bij doorkomende tandjes (head/teath)

Je baby kan last krijgen van zijn hoofd wanneer zijn tandjes doorkomen. Wrijft hij veel aan zijn oortjes, is hij huilerig en misschien zelfs een beetje koortsig? Masseer dan de bovenkant van zijn teentjes. Dit kan je ook doen wanneer hij slaapt.

 

2. Neus-, oor- of bijholteontsteking (sinuses)

Voor ons als volwassenen al ontzettend naar, laat staan voor je baby! Masseer voorzichtig het midden van de teentjes van je baby. (En ga naar een dokter, maar dat lijkt ons wel duidelijk).

3. Borstkas (chest)

Heeft je baby last van zijn borst, bijvoorbeeld door een verkoudheid? Geef ‘m dan verlichting door zijn voetzolen te masseren, net onder de tenen en boven de boog. Breng lichte druk aan, en masseer in cirkelvormige bewegingen om hoestproblemen te verlichten.

4. Buikpijn (solar plexus)

Heeft je baby last van steken in zijn buikje, spasmen of benauwdheid? Masseer dan het midden van de voet onder de voetzolen.

5. Pijn in de boven- of onderbuik (upper and lower abdomen pain)

Heeft je baby last van krampjes, constipatie of een onrustige buik? Masseer dan het midden van het voetje. Heeft hij last van een opgeblazen buikje, masseer dan ook het midden, maar dan tot de hiel.

6. Heupen (pelvis)

Baby’s kunnen soms sneller groeien dan dat hun lichaam er klaar voor is, en pijn in de heupen is daarom een veelvoorkomend probleem voor onze ukkies. Masseer rustig de hiel om hier verlichting in te brengen. Dit kan ook helpen voor constipatie en een onrustige buik.

Is er echt iets ernstigs aan de hand? Dan los je het natuurlijk niet op met een massage, ga in dat geval altijd naar een dokter. In de tussentijd kan dit je baby misschien wat verlichting bieden. En dat is mooi meegenomen, toch?

LEES OOK: Met dit trucje breng je je baby binnen een minuut in slaap (yes please!)

Shareably

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Masseer deze punten om pijntjes van je onrustige baby onmiddellijk te verlichten
Sluiten