Marjolein: ‘Vooral in de ochtend weet jij mij op mijn zwakke plek te raken’

Beste Chaos,

Zo’n 1,5 jaar geleden ben je stiekem mijn huis binnen gekomen. Was het door een openstaand raam, of misschien door het kattenluikje? Ik heb nog zo mijn best gedaan om jou buiten te houden, maar blijkbaar is dat niet gelukt.

Vooral in de ochtend weet jij mij steeds weer op mijn zwakke plek te raken. Ik doe zo mijn best om jou en de wekker voor te zijn, maar sinds jij ook de nachten actief bent slaag ik daar niet in. Soms zakt de moed mij in de schoenen als ik de trap af loop, wetend dat jij mij beneden op staat te wachten.

Bitch

Perfectie, regelmaat, orde en structuur is waar ik altijd naar streefde. Maar sinds jij er bent kan ik daar wel naar fluiten. Soms probeer ik het nog wel eens, zo gauw geef ik mij niet gewonnen. Maar vaak stranden deze pogingen uitgeput op de bank, in een schijn rust. Want Chaos, jij bent niet de enige eikel die mij lastig valt. Je vriendin Karma is er namelijk ook, de bitch.

Niet alleen ellende

Maar ik moet bekennen dat je mij niet alleen maar ellende hebt gebracht. Want jou aanwezigheid heeft ervoor gezorgd dat ik heb leren incasseren. Zweette ik vroeger peentjes als nummer 1 moord en brand schreeuwde, blijf ik tegenwoordig in een zelfde situatie heerlijk okselfris. Zelfs kerstavond met mijn schoonfamilie is een hele verademing vergeleken met een gemiddelde ochtend samen met jou. Ook kan jij wat mij betreft niet tippen aan het Weight Watchers dieet. Misschien ben jij niet zo gezond, maar wel heel erg doeltreffend. Draaide ik vroeger mijn hand niet om voor Pythagoras en zijn makkers, heb ik nu al moeite om te onthouden hoeveel schepjes ik in de fles heb gedaan. Laat staan dat ik grammen, koolhydraten en punten moet gaan tellen.

Vertrek

Maar Chaos, ik kijk uit naar de dag dat jij weer vertrekt. Ik kijk uit naar de dag waarop ’s avonds om 19.30 niet meer mijn favoriete moment van de dag is. Ik kijk uit naar de dag dat de wanorde in mijn hoofd weg is. Dat ik voor de verandering weer eens op de feiten vooruit loop, in plaats van er maar steeds achter aan. En wanneer ik het over Storm heb, dat ik daarmee de weersomstandigheden bedoel, of mijn jongste telg.

Maar tot het zover is, treffen wij elkaar weer in de ochtend. En mocht je het vergeten zijn, ik drink mijn koffie zwart. En als het even kan, ook warm…

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marjolein: ‘Vooral in de ochtend weet jij mij op mijn zwakke plek te raken’
Sluiten